‘17 Yıldır’ evinin peşinde

Güncelleme Tarihi:

‘17 Yıldır’ evinin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2018 10:13

2002 yılında Güzeloba’da satın aldığı daire kendisine teslim edilmeyen, hukuk mücadelesini kazanmasına rağmen evine kavuşamayan emekli öğretmen Hüseyin Durmuş, film gibi hikayesini Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

EMEKLİ ÖĞRETMEN EVİNE KAVUŞAMADI
ANTALYA Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi’nde 17 yıl önce 50 bin Mark karşılığı satın aldığı dairenin kendisine teslim edilmediği iddiasıyla hukuk mücadelesi başlatan, bu mücadeleyi kazanan ancak halen evinin kendisine teslim edilmediğini söyleyen emekli İngilizce öğretmen Hüseyin Durmuş, başından geçen film gibi hikâyeyi Hürriyet’e anlattı.

TAPUYU ALAMADIM
Her şeyin 2002 yılında başladığını vurgulayan Durmuş, “Antalya’da ev sahibi olma hayalimi gerçekleştirmek için uzun süre araştırma yaptım. En son müteahhitlik yapan Ö.A. ile tanıştım. Bana yeni bir proje başlattığını söyledi. Semti beğenince sözleşme yaparak kendisine belirli aralıklarla 50 bin Mark para ödedim. Fakat proje tamamlanınca bir türlü tapuyu alamadım” dedi.

Haberin Devamı

EVİMDEN BAŞKASI ÇIKTI
Satın aldığı dairenin durumunu görmek için Güzeloba Mahallesi’ne gittiğini anlatan Durmuş, şöyle devam etti: “Dairenin kapısında ayakkabı görünce şaşırdım. Kapıyı çalınca içeriden çıkan kişi daireyi satın aldığını söyledi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Hemen Ö.A.’yı aradım. Telefonlarıma cevap vermeyince konuyu yargıya taşıdım. Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dolandırıcılık iddiası ile dava açıldı.”

GÖRÜNCE AĞLIYORUM
“Ö.A. mahkemede borcunu kabul etti ve mahkemeyi kazandım. Tam her şey yoluna giriyor derken Ö.A.’nın başka bir alacaklısı tarafından öldürüldüğünü öğrenince şok oldum. Hemen Ö.A. ile ortak olan kardeşlerine gittim. Ancak kimse borcu üstlenmedi. Bu esnada Antalya 3. Tüketici Mahkemesi de lehime bir karar çıkardı. Tüm bu kararlara rağmen 17 yıl önce satın aldığım dairede halen başkası oturuyor, ben de o dairenin önünden geçerken ağlıyorum.”

MUHATABIM KALMADI
Kamu kurumlarından yardım beklediğini kaydeden Durmuş, “Yıllarca bir evim olsun diye mücadele ettim. Tam hayallerim gerçek oluyor derken hayatım karardı. 17 yıldır satın aldığım evime kavuşmak için mücadele ediyorum. Yargı kararlarına rağmen bir türlü sonuca ulaşamıyorum. En kötüsü artık muhatabımda kalmadı. Tek umudum devlet kurumlarının hakkımı yasalar doğrultusunda koruması” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!