Zorlu süreçte yeni heyecan

Güncelleme Tarihi:

Zorlu süreçte yeni heyecan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2021 00:12

Mart ayının son haftasında Süper Lig mola alacak. Sarı-lacivertliler, 1,5 aylık dönemde; Galatasaray, Trabzonspor, Hatayspor ve Karagümrük gibi üst grupta yer alan ekipler ile kendi rakiplerinden olan Kayseri ve Çaykur Rize ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Süper Ligde 24. hafta geride kaldı ve Ankaragücü 18 puanla küme düşme hattında bulunuyor. İkinci kez teknik adam değişikliği yapıp, takımın başına Hikmet Karaman’ı getiren, sarı-lacivertliler, bundan sonraki süreçte yeni bir heyecan yaşayacak ve yaşatacak. Teknik adamlık kariyerinde 4. kez görev aldığı Başkent ekibini, bulunduğu konumdan yukarı taşımak için kolları sıvayan Karaman’ı ve kulübü, Mart ayı sonunda oynanacak milli maçlar nedeniyle lige verilecek araya kadar kritik müsabakalar bekliyor.
Ankaragücü, bugüne kadar oynadığı 22 maçta; 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 14 yenilgi alıp, 18 puan toplarken, 26 gol atıp, kalesinde 39 gol gördü. Sarı-lacivertli ekibin, bu tabloyu düzeltmesi ve lehine çevirmesi için, öncelikle önünde oynayacağı iki kritik maçtan mutlak 3’er puanla ayrılması gerekiyor.

HER PUAN ÇOK KIYMETLİ

Bu sezon 21 takımla oynandığından ve ligin sonunda 4 takım küme düşeceğinden, kalan 17 maçta her puan çok kıymetli. Süper Lige, A Milli takımın, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, Hollanda, Norveç ve Letonya ile oynayacağı maçlar nedeniyle, Mart ayının sonunda ara verilecek. Süper Lig, 21 Mart’ta oynanacak 31. hafta maçları sonrası, mola alacak. A Milli Takım, 24, 27 ve 30 Mart’ta peş peşe üç maç oynayacak. Süper Lig heyecanı ise 4 Nisan’da 32. hafta maçları ile yeniden başlayacak.

4’Ü DEPLASMAN 3’Ü İÇERİ

Ankaragücü’nü yarın deplasmanda karşılaşacağı Hes Kablo Kayserispor maçı ile birlikte kritik bir maç trafiği bekliyor. Sarı-lacivertliler, milli maç arasına kadar çıkacağı 7 maçın dördünü deplasmanda, üçünü ise kendi sahasında oynayacak. Hikmet Karaman’ın talebeleri sırasıyla; Kayerispor (d), Çaykur Rizespor (i), Atakaş Hatayspor (d), Galatasaray (i), Fatih Karagümrük (d), Göztepe (i) ve Trabzanspor (d) maçlarını oynayacak. Sarı-lacivertliler ligin ilk yarısında bu rakipleri ile oynadığı müsabakalarda bir galibiyet (Atakaş Hatayspor), bir beraberlik (Fatih Karagümrük), 5 yenilgi (Kayserispor, Çaykur Rize, Galatasaray, Göztepe ve Trabzonspor) aldı. 9. haftada deplasmanda 3-1 kaybedilen Göztepe karşılaşması sonrasında da teknik direktör Fuat Çapa ile yollar ayrıldı.

Haberin Devamı

HALTER TAKIMI ZİRVEYE ÇIKTI

Haberin Devamı

Ankara Kahramankazan’da düzenlenen İller arası Türkiye Dostluk Turnuvası’na katılan Ankaragücü kadın halter takımı, 6 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 1 dördüncülük elde ederek kupanın sahibi oldu.
Sporculardan; Zeynep Efe, İnci Kaya, Merve Çöpatlamaz, Cemanur Hatun Kösej, Melek Baraz ve Buse Erdoğdu (birinci), İlknur Sıra ve İlayda Akkaya (ikinci), Sevilay Aslaner (üçüncü), Su Abur (dördüncü) oldu.
Halter takımı antrenörleri Halil İbrahim Turan ve Ertan Mert, “Kazandığımız bu başarılar, hayatını kaybeden Eren ve Mert kardeşlerimize armağan olsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!