Zorlu süreçte güçlü kalmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Zorlu süreçte güçlü kalmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2022 22:44

Sezonun ilk bölümünü, kulübün ruhuna uygun bir şekilde aile ortamı içinde geçirdiklerini belirten deneyimli teknik adam, “İkinci yarı, bizim olduğu kadar diğer takımlar için de farklı olacak. Transfer tahtasının açılması yönetimin kararı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de ilk yarıyı 26 puanla 9. sırada bitiren, ikinci yarının ilk hafta mücadelesinde Eyüpspor’a deplasmanda 1-0 yenilen Gençlerbirliği, 21. haftanın kapanış maçında yarın Adanaspor’u kendi sahasında ağırlayacak.
Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Metin Diyadin, Gençlerbirliği’nde sezon başı itibarıyla yeni bir dönemi başladığını belirtip, şunları söyledi:
“Ligin ilk yarısını, mevcut durum itibarıyla iyi bir yerde bitirdik. Kulübün zorlu sürecinde, Gençlerbirliği ruhuna uygun aile ortamında bir ilk yarı geçirdik. Ancak ikinci yarı daha farklı olacak. Bunu daha zorlu olacağı anlamında söylüyorum. Bu durum sadece bizim takımımız için değil diğer takımlar için de geçerli. Spor Toto 1. Lig’de mücadele zordur ve geçmiş sezonlarda bunu birçok kez gördük. Her kulüp, teknik adam ve oyuncular bunu yaşayıp tecrübe sahibi oldu. Şampiyonluk yarışı, play-off’a kalma çabası ve lige tutunma mücadelesi, her maçı kendi içinde daha da zorlu bir hale getiriyor. Gençlerbirliği olarak biz de bu zorlu süreçte güçlü kalıp, kendi adımıza en iyi sonucu almaya çalışacağız. Adanaspor maçı ile birlikte yeni bir dönem başlayacak. Kazanarak, hem moral bulmayı hem de 2 maçlık galibiyet hasretimizi bitirmeyi amaçlıyoruz.”

BU KULÜBÜN DIŞARIDAN DESTEĞİ YOK

Kulübün mevcut bir transfer yasağı olduğunu hatırlatan Diyadin, “Geçmiş dönemden gelen bir ekonomik yük nedeniyle transfer tahtası şu an için kapalı. Gönlüm tabi ki transfer tahtanın açılmasını istiyor. Bu yönetimin verebileceği bir karar. Diğer takımlar için bu rakamlar yüksek olmayabilir ancak Gençlerbirliği siyasi ya da belediye anlamında hiçbir desteği olmayan bir kulüp. Başkan ve yöneticilerimiz maddi anlamda kaynak oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Ara transfer dönemi kısa süre önce başladı, zaman ne gösterecek bekleyip, göreceğiz.”

MAÇLARDA HAMLE GÜCÜMÜZ ZAYIFLIYOR

Teknik adamlar için kadro derinliğinin maçlar oynanırken çok daha önem kazandığına işaret eden tecrübeli teknik adam, süreç içinde, formsuzluklar, sakatlıklar ve cezaların kendilerini daha da zorladığını belirtip, şöyle konuştu:
“Alternatifler azaldıkça biz de çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Bazen maçlarda hamle gücümüz zayıflıyor. Bunu en aza indirmek için çaba harcıyoruz. Devre sonuna doğru iki oyuncumuz operasyon geçirdi. LuaLua’nın 2-3 hafta sonra takımla antrenmana başlayacağını planlıyoruz. Aksel Aktaş’ın dönüşü biraz daha uzun süre alacak. Sakatlıktan dönüşlerinin yanı sıra form tutmaları da önemli. bu da 5-6 haftalık bir süreci bulabilir. İkisi de bizim için önemli oyuncu. Gökhan, Eyüpspor maçında sakatlanıp çıktı. Bu haftaya yetişebilir ya da haftaya olabilir. Blessing Eleke’nin de dizinde bir ağrı söz konusu. Elimizdeki oyunculardan en güçlü kadroyu sahaya sürüp, galibiyet için gerekli mücadeleyi vereceğiz.”
Gençlerbirliği’nde, Aksel ve LuaLua’nın yanı sıra kart cezalısı Arda Kızıldağ, yarınki Adanaspor maçında forma giyemeyecek. Kırmızı-siyahlılarda, Kerem Can Akyüz, Metehan Mert, Dmytro Grechyshkin ve Barış Alıcı da kart sınırında.

Haberin Devamı

Maç oynadıkça tecrübem artıyor

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde, deneyimli isim Ramazan Köse’den kaleyi aldıktan sonra bir daha bırakmayan Übeyd Adıyaman, geçen sezon yaşadığı talihsizlikten sonra bir daha oynama umudunun çok azaldığını belirtip, “Bir nebze bile ümidim yoktu. Ekmeğimiz diye gelip burada antrenman yapıyorduk. Ramazan abi yardım etti ve önümü açtı. Maç oynadıkça tecrübemin arttığını ve bende bir şeylerin bitmediğini fark ettim. Bana inananların güvenenlerin boşa çıkartmayacağım” açıklamasında bulundu.

AHMET ÇALIK İÇİN PANKART ASILDI

Hafta içinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatın kaybeden, Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişip takım kaptanlığına kadar yükselen Ahmet Çalık anısına oluşturulan pankartlar kulüp binasına asıldı. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Metin Diyadin, Ahmet Çalık ile kısa bir dönem çalıştığını belirtip, “Gençlerbirliği altyapısından yetişmiş olması, tırnaklarıyla kazıyıp belirli bir noktaya gelmesi, camiamız açısından çok önemli. Altyapıdan yetişen çocuklar için önemli bir model olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!