Zorlu etaba geçiş

Güncelleme Tarihi:

Zorlu etaba geçiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2020 09:49

İki takım, bu dönemde, hem zirvede söz sahibi olmak isteyen, hem de alt gruptan uzak durmak için çaba harcayan ekiplerle mücadele edecek. Başkent’in temsilcileri, üç hafta sonra ise derbide karşılaşacak.

Haberin Devamı

Süper Ligin Başkent ekipleri Gençlerbirliği ve Ankaragücü, sezonun ikinci yarısına iyi başlangıç yapamazken, kendilerini, 5 haftalık süreçte zorlu bir fikstür bekliyor. İki takım, bu dönemde, hem zirvede söz sahibi olmak isteyen, hem de alt gruptan uzak durmak için çaba harcayan ekiplerle mücadele edecek. Başkentin temsilcileri, üç hafta sonra ise derbide birbirlerine rakip olacak.
Ara transferde kadrosunu iki isimle takviye eden Gençlerbirliği, ikinci yarıda çıktığı iki maçta Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir’e deplasmanda yenildi. Kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında çıktığı müsabakada, Gaziantep FK’yı mağlup etti. 21 puanla 13. sırada bulunan Gençlerbirliği, önümüzdeki 5 haftada, 3 kez kendi evinde oynayacak.
Hafta sonunda; Trabzonspor’u Eryaman Stadı’nda konuk edecek olan Gençlerbirliği, daha sonra, ligin üst sıralarını zorlayan takımlarından Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Gençlerbirliği, ligin 23. haftasında, derbi mücadelesinde Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak ve sonrasında deplasmanda Galatasaray’a konuk olacak. Şimşekler, bu süreçte, görece olarak diğer rakiplerine oranla daha zayıf görünümdeki Antalyaspor ile kendi evinde karşı karşıya gelecek.

A.GÜCÜ İÇİN TÜNEL DAHA KARANLIK

Sezonun ilk yarısını küme düşme hattının içinde tamamlayan Ankaragücü, ikinci yarının ilk üç haftasında, tabloyu kendi lehine çevirebileceği fikstür avantajını kullanamazken, şimdi kendisini daha karanlık bir tünel bekliyor. İlk yarıyı 12 puanla 17. basamakta geçen sarı-lacivertliler, iki maçını iç sahada, rakipleri olan takımlarla oynarken; İttifak Holding Konyaspor’a uzatma anlarında yediği golle yenildi, Kasımpaşa ile berabere kaldı. Başkent temsilcisi, ligin son sırasında bulunan Kayserispor ile deplasmandaki kapışmasından da bir puan çıkardı. 3 müsabakada, 2 puan alan Ankaragücü, puanını 14’e yükseltirken, sıralamadaki yeri değişmedi.
Transfer tahtasını açmasının ardından kadrosunda önemli bir revizyon gerçekleştiren sarı-lacivertliler için ligin sonunda olası bir ikili averajın gündeme gelmesi de muhtemel. Böyle bir ihtimalde; Ankaragücü, İttifak Holding Konyaspor’a karşı geride, Kasımpaşa’ya karşı ise önde. Sarı-lacivertliler için Kayserispor ile ise şartlar puan anlamında eşit durumda.
Ankaragücü, hafta sonunda, uzun süredir kendi sahasında kazanamayan BtcTurk Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-lacivertliler daha sonrasında sırasıyla; şampiyonluk adayı Fenerbahçe’yi ağırlayacak, derbide Gençlerbirliği’nin rakibi olacak, lider Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek ve zirve yarışına tutunmaya çalışan Beşiktaş ile deplasmanda puan mücadelesi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!