Zirve yolunda yoğun trafik

Güncelleme Tarihi:

Zirve yolunda yoğun trafik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2021 01:38

Liderliği ele geçirme hedefindeki Ankaragücü, bu süreçte güçlü rakiplerle mücadele edecek. Kulüp başkanı Faruk Koca, “Bandırmaspor maçı ile yeni bir seriye başlayabiliriz. Buna inanıyorum. Taraftarlarımız bize güvensin. Takımlarını desteklesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu TFF 1. Lig’de 10, 11, 12 ve 13. haftaların programını açıkladı. Milli maç arasına girmeden önce açıklanan programda 9. haftada d. basamaktaki Bandırmaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan liderliği ele geçirme hedefindeki Ankaragücü, 4 haftalık sonraki süreçte yine önemli ve iddialı rakiplerle karşılaşacak.
Ankaragücü, 10. haftada; 22 Ekim Cuma günü Eryaman Stadı’nda Manisaspor ile mücadele ettikten sonra, 11. haftada, 30 Ekim Cumartesi günü lig üçüncüsü Eyüpspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, 12. haftada 6 Kasım Cumartesi günü, şu an ligin tepesinde yer alan Bereket Sigorta Ümraniyespor’u Eryaman Stadı’nda konuk edecek. Ankaragücü’nün 13. haftadaki rakibi ise deplasmanda Adanaspor olacak. 13. haftadaki bu karşılaşma 21 Kasım’da Adana’da oynanacak.

CAMİA VE TARAFTARLA BİR BÜTÜNDÜR

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, milli maç arasının ardından kendilerini zorlu maçlar beklediğini söyledi.
Koca, ara sonrasındaki 4 maçın ilk 7-8 içinde yer alan takımlarla olacağını belirterek, “Bandırmaspor, Manisa FK, Eyüpspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor ile zorlu maçlar oynayacağız. Bunlara ciddi hazırlanmamız lazım. Owusu sakatlıktan nefis bir golle döndü. Aatıf ise korona virüs hastalığı geçirmişti. Milli maç arasında iyi çalışıp, iyi bir performansla dönerlerse, Bandırmaspor maçı ile yeni bir seriye başlarız. Buna inanıyorum. Taraftarlarımız bize güvensin. Takımlarını desteklesin. Taraftarlarımız aşılarını, testlerini yaptırsın. Ankaragücü, camia ve taraftarla bir bütündür. Takımı yalnız bırakmasınlar. Onlar olmadan biz başarılı sonuç alamayız” diye konuştu.
Koca, taraftarlarla Teknik Direktör Mustafa Dalcı arasında yaşanan sorunun çözüldüğünü ve BŞB Erzurumspor maçında iyi görüntüler yaşandığını ifade ederek, “Taraftarın eleştirisine her zaman açığız. Takım iyi sonuç alırsa taraftar daha fazla destek verecektir. Daha iyi günler Ankaragücü’nün bekliyor. Ankaragücü hak ettiği yere en kısa sürede gelecektir” ifadelerini kullandı.

YÖNETİMDEN CEZAYA YÖNELİK İTİRAZ VAR

MKE Ankaragücü Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) verdiği cezaya tepki gösterdi.
Kulüpten yapılan açıklamada, TFF 1 Lig’de oynadıkları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında, PFDK’nin “taraftarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat” sebebiyle bazı tribünlere verdiği 1 maç giriş yasağıyla ilgili, “3 Ekim Pazar günü oynadığımız BB Erzurumspor karşılaşmasının ardından TFF tarafından alınan ceza kararını üzüntüyle karşıladık. Söz konusu cezaya yönelik, gerekli mercilerle temasa geçmiş bulunmaktayız. Bu kararın takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

GENÇLER’DE ARA SÜRECEK

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’de mücadele eden diğer 2 başkent temsilcisi Gençlerbirliği ve Keçiörengücü de bu süreçte zorlu maçlara çıkacak. Gençlerbirliği, milli maç arasının ardından oynanacak 9. haftayı baş geçtiğiden, ilk müsabakasını 24 Ekim’de oynayacak. Takımların 4 haftalık maç programı şöyle:
10. hafta
23 Ekim Cumartesi:
Keçiörengücü-İstanbulspor.
24 Ekim Pazar:
Kocaelispor-Gençlerbirliği
11. Hafta
31 Ekim Pazar:
Gençlerbirliği-İstanbulspor
1 Kasım Pazartesi:
Bursaspor-Keçiörengücü
12. Hafta
7 Kasım Pazar:
Keçiörengücü-Gençlerbirliği
13. Hafta
20 Kasım Cumartesi:
Gençlerbirliği-Tuzlaspor
21 Kasım Pazar:
Denizlispor-Keçiörengücü

BAŞKAN AKDAŞ TARAFTARLA BULUŞTU

Gençlerbirliği takımı, milli maçlar için verilen arayi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırken, kulüp Başkanı Niyazi Akdaş, önceki akşam, kırmızı-siyahlı taraftarlarla bir araya geldi. Akdaş, taraftarları taleplerini ve sorunlarını dinledi. Takımın, son dönemde iyi bir ivme yakaladığını dile getiren başkan, “Bu havayı sürdürmeliyiz. Sizler de tribünlerde daha fazla sayıda olmak için arkadaşlarınıza aşı olmaları çağrısında bulunun. Tribün desteği çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

KUPA MESAİSİ BAŞLIYOR

Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu müsabakalarının programı açıklandı. Maçlar 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde oynanacak. Başkent ekiplerinin maç programı şöyle:
26 Ekim Salı:
13.00 MKE Ankaragücü-Somaspor (Eryaman)
27 Ekim Çarşamba:
13.30 Ankara Demirspor-Yomraspor (TCDD Ankara Demirspor)
13.30 Ankara Keçiörengücü-Ağrı 1970 (Aktepe)
13.30 Etimesgut Belediyespor-Kahta 02 Spor (Sincan)
14.00 Ankaraspor-İnegölspor (Osmanlı)
14.00 Bandırmaspor-Çankaya (Bandırma 17 Eylül)
14.00 Gençlerbirliği-Pendikspor (Eryaman)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!