Zirve yeniden sarı-lacivert

Güncelleme Tarihi:

Zirve yeniden sarı-lacivert
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2021 15:44

Başkent ekibi, bir aylık aranın ardından Spor Toto 1. Lig’de bir kez daha ilk sıraya yerleşti. Takımın teknik sorumlusu Necati Erkmen, “Hedefe adım adım gideceğiz. Bu yolun sonu şampiyonluk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasının kapanış gününde lig sonuncusu Balıkesirspor’u 2-0 yenen MKE Ankaragücü’nde maç fazlasıyla da olsa yeniden zirveye çıkmanın mutluluğu yaşanıyor.
Sarı-lacivertliler, ligin 12. haftasında oynadığı müsabakada Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 3-0 mağlup ederek, sezonda ilk kez liderliğe yükselmiş ancak bu sevinç sadece bir hafta sürmüştü. Başkent ekibi, önceki gün oynadığı müsabakada Balıkesirspor’u, Zayid ve Murat Uçar’ın golleri ile 2-0 yenerken, Eyüpspor’un bay geçtiği, Ümraniyespor’un da yenildiği haftada yeniden zirveye çıktı.
Ankaragücü, bu galibiyetin ardından puanını 30’a yükseltirken Nwankwo’nun 33. dakikada kırmızı kart görmesi sonucu maçın bir saati aşan bölümünü 10 kişi oynayan Balıkesirspor, 7 puanla son basamakta kaldı.
Ankaragücü, ligin 16. haftasında, Yılport Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak.

EREN, SİNAN VE AKIN 11’İN DIŞINDA KALDI

Adanaspor ve Altınordu deplasmanlarından puansız dönen MKE Ankaragücü’nde teknik direktör Mustafa Dalcı, Balıkesirspor maçında kadroda önemli bir revizyona gitti. Sezon başından bu yana 11’de görmeye alıştığımız isimlerden kaleci Akın Alkan, stoperlerden Sinan Osmanoğlu ve forvet Eren Derdiyok, yedekler arasında maça çıktı. Kaleyi, Bahadır Han Güngördü korurken, savunmada Yusuf’un yanında Erdi Dikmen, ileri hattında ise Owusu ve Ariyibi görev yaptı. Eren Derdiyok, ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Son dönemde en çok eleştirilen isimlerden; Nadir Çiftçi, Aatıf ve Geraldo, 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sezon başında sarı-lacivertli ekibe gelen Gyhas Zahid, ilk gol sevincini yaşadı.

TARAFTARLARIMIZ KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI

Balıkesirspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, “Ankaragücü hedefine adım adım gidecektir. Bu yolun sonu şampiyonluk” ifadelerini kullandı.
Erkmen, “Hafta içinde ve mesainin olduğu bir saatte maçımızı oynadık. Stada gelen seyircimize teşekkür ediyoruz. Taraftarımız kendine yakışına yaptı. Bize destek verdi. Müsabakayı oynayan sporcularımızı ve teknik kadromuzu tebrik ediyorum. Yönetimimize bize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Ankaragücü hedefine adım adım gidecektir. Bu yolun sonu şampiyonluk” diye konuştu.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise Ankaragücü karşısına kazanmak için çıktıklarını söyledi.
Bulak maçla ilgili değerlendirmesinde, “Rakibimizin önemli oyuncuları var. 10 kişi kalmamıza rağmen yürekli oynadık. Oyuncularıma gösterdikleri mücadele için teşekkür ediyorum. 10 kişi kalmamız, maçı kaybetmemizin en büyük nedeniydi” ifadelerini kullandı.

2 YENİLGİDEN SONRA YENİDEN AYAĞA KALKTIK

Ankaragücü’nün Norveçli futbolcusu Ghyas Zahid, Balıkesirspor maçında ilk golünü atarken, ortaya koyduğu performansla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Maç sonunda konuşan Zahid, “Galip gelmemiz ve gol atmam benim için sevindirici ve güzel. Bundan sonra da sahada iyi mücadele edip galibiyet serisi yakalamak istiyoruz” dedi.
Balıkesirspor maçı öncesi oynadıkları son iki müsabakayı kaybettiklerini de hatırlatan Zahid, 2 yenilgi sonrası yıkılmadık ve ayağa kalktık. Bu galibiyetle kendimize geldik. Bundan sonra daha güçlü mücadele edip hedefe koşacağız” ifadesini kullandı.

GÖZTEPE’DEN ATAKAN ÇANKAYA İÇİN GİRİŞİM

Spor Toto Süper Lig’de alt sıralardan uzaklaşmanın yollarını arayan Göztepe’de, yönetim bir yandan transfere de ağırlık veriyor.
Sarı-kırmızılı ekibin hedefi ara transfer dönemi gelmeden, MKE Ankaragücü’nden sezon başında kiralanan Atakan Rıdvan Çankaya’nın bonservisini almak.
23 yaşındaki futbolcu için sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Nestor El Maestro’nun yönetime rapor verdiği öğrenildi. Atakan’ın sezon sonuna kadar piyasasının artmasından endişelenen yöneticiler, zaman geçirmeden genç ön liberoyu da renklerine bağlamak istiyor.
Oyuncunun satın alma opsiyonunu elinde bulunduran sarı-kırmızılı yönetim, bu avantajını erkenden kullanmayı amaçlıyor. Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil, uygun bir bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağlayıp, bu transferi neticelendirmeyi planlıyor. Ailesi İzmir’de yaşayan Atakan’ın, kendisini mutlu hissetiği Göztepe’de imzaya yakın olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!