Zincir marketler hafta sonu gıda dışı ürün satmasın

Güncelleme Tarihi:

Zincir marketler hafta sonu gıda dışı ürün satmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2021 01:06

ATO Başkanı Gürsel Baran, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında küçük esnafın dükkânını açamayacağını hatırlatarak, “Zincir marketler hafta sonu kısıtlamalarında gıda dışı ürün satışı yapmasın” talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte Ankara’nın ‘çok riskli il (kırmızı)’ kategorisine girdiğini belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, bu kapsamda hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının yeniden başlayacağını hatırlattı. Hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle diğer tüm sektörlerde işletmelerin kapalı, marketlerin ise açık olduğunun altını çizen Baran, “Zincir marketler bir evin tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde ürün konseptini genişletmiş durumda. Ticaret yaparak ayakta kalmaya çalışan üyelerimiz zincir marketlerin orantısız gücünün altında eziliyor. Geçmiş kısıtlama dönemlerinde tekel bayilerinin kapalı olması nedeniyle marketlerde tekel ürünlerinin satışı yasaklandı. Aynı şekilde tuhafiyeciden çorapçıya, hırdavatçıdan kırtasiyeciye, elektronik eşya satıcısına kadar hafta sonu dükkanını açamayan tüccarlarımıza da sahip çıkmak istiyoruz. Zincir marketler hafta sonu kısıtlamalarında gıda dışı ürün satışı yapmasın” dedi.

CİRO KAYBI YAŞAYANA DESTEK VERİLMELİ

COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde hükümetin reel sektörü desteklemek için önemli adımlar attığını belirten Baran, bu desteklerin sadece ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsayacak şekilde düzenlenmesi ve destek miktarının arttırılması önerisinde bulundu. Aynı işle uğraşan işletmelerden birinin esnaf, diğerinin de tacir olabildiğini ancak hükümetin destek açıklamalarında sadece esnafı dikkate aldığını ifade eden Baran, zorda olan sektörlere yönelik desteklerin tacirleri kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

KAMU ALIMLARINDA YERLİ ÜRETİM TERCİH EDİLMELİ

Yerli ve milli üretimin öneminin salgın sürecinde daha da iyi anlaşıldığını vurgulayan Baran, Türkiye’nin dünyayla rekabet edebilen yerli üretim kapasitesine ulaştığını kaydetti. Kamu alımlarında yerli üretimin tercih edilebileceğinin ilgili düzenlemelerde yer aldığına dikkat çeken Baran, “Bu düzenlemeler kâğıt üzerinde kalmamalı. Cumhurbaşkanı’mızın yerli ürün konusundaki hassasiyetini tüm kamu alımlarında görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zincir marketler hafta sonu gıda dışı ürün satmasın

Baran başkanlığındaki heyet, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!