Zaferimiz 98. yaşında

Güncelleme Tarihi:

Zaferimiz 98. yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2020 23:42

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ankara’da coşkuyla kutlandı. Büyük Zafer’in 98’inci yılı kutlamaları kapsamında kentte bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Milli Mücadele’nin taçlandığı zafer kutlamaları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’deki resmi törenle başladı. Protokol erkanının resmi ziyaretinin ardından 7’den 70’e her yaştan ziyaretçi ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Anıtkabir’e koştu.

TBMM’DEN ESKİ MECLİS’E KORTEJ

TMBB’den Ulus’taki eski Meclis binasına kadar geçit töreni yapıldı. Kortejde askerler, polis, mehter takımı yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan Karma Bando takımı, marşlar seslendirdi.

Zaferimiz 98. yaşında

Vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak Ata’yı ziyaret etti.

Zaferimiz 98. yaşında

Anıtkabir’e girişte görevliler tarafından ziyaretçilerin ateş ölçümleri yapıldı.

Haberin Devamı

Zaferimiz 98. yaşında

Geçit töreninde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait askeri kıyafetler giyen ‘Tarihi Bölük’ de ilgi gördü.

Zaferimiz 98. yaşında

Resmi geçitte askerler büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıdı.

Zaferimiz 98. yaşında

Atatürk Bulvarı’nda toplanan vatandaşlar ellerindeki bayraklarla sevgi gösterilerinde bulunurken bazı vatandaşlar geçit törenini telefonlarıyla kaydetti.

Zaferimiz 98. yaşında


100 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Polatlı Duatepe’de ‘Zafere Giden Yol: Duatepe’ bir söyleşi programı gerçekleştirdi. Anıt yoluna sıralanan meşaleler Duatepe’yi aydınlatırken, 50 gencin ellerinde 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla alana giriş yaptığı anlar da görsel bir şölen oluşturdu.

Zaferimiz 98. yaşında


HER ŞEYİMİZİ 30 AĞUSTOS’A BORÇLUYUZ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, önce belediye önünde ardından da Batıkent Meydan AVM önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Vatandaşlar, dağıtılan Türk bayraklarıyla törene eşlik etti. Yaşar, “Her şeyimizi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz” dedi.

Zaferimiz 98. yaşında


ENGELSİZ KOŞU

Kutlamalar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED), 19 Mayıs Spor Kompleksi’nde ‘Engelsiz Zafer Koşusu’ düzenledi. Etkinliğe, down, otizm, mental, görme, serabral palsi ve işitme engelli 70 atlet katıldı.

Zaferimiz 98. yaşında


YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ TÜRK BAYRAĞIYLA UÇTULAR

Haberin Devamı

Ayaş Kumludoruk Tepesi’nde bir araya gelen yamaç paraşütçüleri de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yerden yüzlerce metre yükselikte dalgalandırdıkları dev Türk Bayrağı ile kutladılar.

Zaferimiz 98. yaşında

ANITA ÇELENK KONULDU

Kahramankazan’da Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu. Programda ortaokulu öğrencileri, günün anlamını belirten şiirler okudu.

Zaferimiz 98. yaşında


ŞEHİTLERE DUA

Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından, şehitlerin mezarları ziyaret edilerek dua edildi.

Zaferimiz 98. yaşında


MEYDANDA SAYGI DURUŞU

Beypazarı’nda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!