

Ekipler pazarcı esnafının fiyat etiketlerini, tartıların ayar ve muayenelerinin yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor, pazarcıları belirlenen kurallara uymaları konusunda uyarıyor. Pazarcıların tek tip mavi önlük giymesi, yaka kartı uygulamasına geçilmesi, tek tip beyaz çadır uygulaması, tezgahların mavi muşamba ile kaplanması ve tezgâh önlerinin temizliğinin sağlanması gibi konulara uymayan esnafa cezai işlem uygulanıyor.
MARKETLERE SIKI TAKİP
Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de özellike ilçe genelindeki marketlere yoğunlaşarak denetimler gerçekleştiriyor. Fiyat, son kullanma tarihi ve tazelik denetimleri sonucunda, aykırılık tespit edilen iş yerleri hakkında yasal işlem yapılıyor. Hijyenik olmayan ortamda satış yapan ve eksikleri bulunan işletme sahipleri ek süre verileyerek uyarılıyor. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin denetimler hakkında, “Denetimlerimiz hem insan sağlığı hem de vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla ekiplerimiz tarafından titizlikle sürdürülüyor. Vatandaşlarımız da gördükleri ya da karşılaştıkları olumsuzlukları anında bize iletsinler” dedi.
Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Zabıta denetimde hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 14 Kasım 2019 tarihinde saat 16 42’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Zabıta denetimde haberi güncellenecektir.