Yurt dışından hastalar Ankara’yı tercih ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışından hastalar Ankara’yı tercih ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 15:27

Sağlık alanında yükseköğrenimini Türkiye’de tamamlamış olan 56 ülkeden 200’den fazla yabancı Başkent’te buluştu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle, Ankara Valiliği, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) iş birliğinde düzenlenen ‘Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşmaları Sağlık Sektörü Konferansı’ Ankara’da gerçekleştirildi. Shareton Otel’deki konferansa sağlık alanında yüksek öğrenimini Türkiye’de tamamlamış olan 56 ülkeden 200’den fazla yabancı ile üst düzey yönetici katıldı. Türkiye’nin, sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar ve modern yatırımlarla son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğine değinen ATO Başkanı Gürsel Baran özellikle Ankara’nın bu konuda çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyledi. Ankara’nın yurt dışından çok sayıda hastanın tercih ettiği bir il haline geldiğini belirten Baran şunları söyledi:

SAĞLIK TURİZMİNDE ATILIM YAPABİLİRİZ

Haberin Devamı

Ankara’nın sağlık turizminin başkenti haline geleceğine inanıyoruz. Ankaramız da bu potansiyel var. Ankara’nın ilçelerindeki zengin su kaynaklarını yeterince değerlendirip dünya standartlarında kaliteli termal tesisler kurabilirsek, medikal sanayisi yatırımlarına hız verebilirsek, Ankara’nın sağlık turizmde önemli bir atılım yapmasını sağlayabiliriz.”

REKABETÇİ KONUM İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Türkiye’nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olması, ilaç ve tıbbi cihaz alanında rekabetçi bir konuma ulaşması için çalışmalar sürdürüldüğünü anlatan ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Ülkemizin sağlık harcaması, 2016 yılında 119 milyar 756 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Sağlık harcamalarının 112 milyar 540 milyon liralık kısmı cari sağlık harcaması olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın 60 milyar lirası hastaneler, 29 milyar liralık kısmı ise perakende satış ve diğer tıbbi malzeme sunanlara aittir” dedi.

Konferansa Baran ve Özdebir’in yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Şuayip Birinci, Somali Sağlık Bakanı Fevziye Abikar, Libya Sağlık Bakanı Ömer Beşir el-Tahiri ve Kırgızistan Sağlık Bakanı Talantbenk Batıraliyev de katıldı.

BAKMADAN GEÇME!