Yürek burkan taşınma

Güncelleme Tarihi:

Yürek burkan taşınma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2021 22:40

Yandaki inşaat çalışması nedeniyle temeli kayan 8 katlı Açelya Apartmanı’nın yıkımı tamamlandı. Yıkım kararı verilen diğer 10 binada oturanlar ise gözyaşları içinde taşınmaya başladı.

Haberin Devamı

Çankaya ilçesine bağlı İleri Mahallesi’nde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle 10 Nisan’da kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı. ‘Makaslama’ yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 8 katlı binanın 6 katında yıkım tamamlanarak, çalışmalar apartmanın zemin katında durduruldu. Moloz kaldırma işi, yıkım kararı verilen diğer binalardaki eşyaların taşınmasından sonra yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, cihazlarla, Açelya Apartmanı'nın yakınındaki binaların temelinde kayma olup olmadığına yönelik inceleme çalışmalarına devam ediyor.

EVLER HIZLA BOŞALTILIYOR

Açelya Apartmanı etrafında bulunan ve riskli olarak görüldüğü için yıkımına karar verilen binalarda gerekli güvenlik önlemleri ile izinler alınarak ekiplerin refakatinde vatandaşlar evlerini boşaltmaya başladı. Binaların mevcut şartları göz önünde bulundurularak, vatandaşların kısa süre içerisinde evlerinde bulunan eşyalarını toplaması isteniyor. Vatandaşlara eşyaları taşınırken belediye ekipleri vinç, kamyonet ve personel desteği veriyor. Dün ilk olarak Açelya Apartmanı’nın altında bulunan ve risk durumu yüksek olan Hatipoğlu ve Kılıç apartmanlarının sakinlerine taşınma izni verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi asansörlü vinç ve ekipleriyle birlikte ailelerin eşyalarının tahliyesine yardımcı oldu. Bazı vatandaşlar, eşyalarını taşırken gözyaşlarını tutamadı.

Yürek burkan taşınma


HERKES FIRSATÇI OLMUŞ

Haberin Devamı

Gözyaşlarını tutamayan Arzu Demir, apartmandan ve komşularından ayrılacak olmanın hüznünü yaşadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu mahallede bir ev tuttum. Fiyatlar artmış; 500 liralık evler 750, 750’lik evler bin 250 lira. Herkes fırsatçı olmuş. Ben bu eve 1985 yılında gelin geldim. Eşim bu binada doğdu, büyüdü. Bizler arsa sahiplerinin gelinleriyiz, temelden bu yana komşuyuz ama şimdi komşularımdan ayrılıyorum. Açelya Apartmanı’nda oturanlara göre biraz şanslıyız ama sevinemiyoruz. Normal bir şekilde burası kentsel dönüşüme girse ben çok sevinirdim ama bu durumda sevinemiyorum.”

Yürek burkan taşınma


EV BULMAK ÇOK ZOR

Haberin Devamı

Gözyaşı döken Kılıç Apartmanı sakini İlknur Kılıç da, aynı mahallede ev tuttuğunu söyleyerek, “Ev bulmak çok zor, hiç oturulmayacak evlere bin lira, bin 500 lira kira istiyorlar. Bu kadar fırsatçılık olamaz. 20 yıldır Hatipoğlu Apartmanı’nda oturduğunu söyleyen Sultan Altın ise ev bulamadığını ama eşyasını belediyenin deposuna taşıyacağını ifade etti.

Yürek burkan taşınma


ALPER TAŞDELEN: DESTEKTE BULUNACAĞIZ

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Twitter hesabından, “Açelya Apartmanının yıkımından etkilenen yurttaşlarımızdan, evini tahliye edemeyen yurttaşlarımıza 20 bin TL, evini tahliye eden yurttaşlarımıza 5 bin TL nakit destekte bulunacağız. Cuma günü olağanüstü toplayacağımız Meclisimizde kararı alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!