Yumurtadan rekor çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yumurtadan rekor çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 16:52

Yürüme engelli Hamit Hayran, tavuk yumurtası kabuğuna 11 bin 827 delik işledi ve daha önce yine kendisine ait olan 8 bin 708 delik rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda yaşayan 62 yaşındaki Hamit Hayran, 1988 yılında gerilim hattında geçirdiği iş kazası nedeniyle yürüme engelli oldu. Uzun yıllar ayağa kalkamayan Hayran, yumurta oyma sanatı ile boş zamanlarını değerlendiriyor. 1990 yılından bu yana Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden topladığı çeşitli büyüklükteki yumurtalara figürler işleyen, Dünya Yumurta Oyma Sanatı Derneği üyeliğinin yanı sıra Dünya Yumurta Oyma Sanatı Ansiklopedisi'nde de yer alan ilk Türk olan Hayran, kendisine ait ‘tavuk yumurtası üzerine 8 bin 708 delik’ rekorunu ‘11 bin 827 delikle’ egale etti. Hayran, rekorunu egale etmek için başladığı, üzerinde Arapça ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ yazısının bulunduğu 11 bin 827 delikli tavuk yumurtasını bir yıllık çalışma sonunda tamamladığını söyledi ve "Daha önce Pakistanlı bir sanatçının 7 bin 500 delikli yumurta kabuğu rekorunu, yaptığım 8 bin 708 delikli yumurta ile egale etmiştim. Şimdi yaptığım 11 bin 827 delikli yumurta ile kendi rekorumu egale ettim" dedi.

Yumurtadan rekor çıktı


ÖNCE ŞIRINGAYLA İÇİNİ BOŞALTIYOR

Haberin Devamı

Hamit Hayran, hayranlık uyandıran çalışma tekniğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Önce şırıngayla yumurtanın için boşaltıyoruz. Daha sonra zarının kurumasını bekliyoruz. Ardından zarı da alıp, delme işlemlerine başlıyoruz. Bu çalışmayı yaklaşık bir yılda bitirdim. Hedefim 11 bin delikti, fakat çalışmalar sonucunda 11 bin deliği geçerek kendi rekorumu kırdım. Tavuk yumurtasına tam olarak 11 bin 827 delik delerek hem kendi rekorumu egale ettim hem de Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için büyük bir adım attım."

Yumurtadan rekor çıktı

Hayran, son yaptığı çalışma ile Guinness Rekorlar Kitabı’na adaylık için başvurmaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!