Yükselen değer Gençler

Güncelleme Tarihi:

Yükselen değer Gençler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 16:35

Süper Ligde 10 haftadır yenilmeyen kırmızı-siyahlılar, şampiyonluk adayları Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’e deplasmanda, Trabzonspor’a ise sahasında çelme taktı.

Haberin Devamı

Ümit Özat’ın Beştepe’de ikinci kez göreve gelmesinin ardından çıkışa geçen Başkent ekibinin, 23. haftanın kapanış maçında aldığı beraberlik, ligin tepesine denge getirdi. Ankaragücü’nün galibiyetinden çok Çaykur Rizespor’un puan kaybı, yarıştaki heyecanın yeniden yükselmesi açısından önemliydi. Osmanlıspor, bu puanları çok arayacak gibi.

Yükselen değer Gençler

Özgür ŞAHİNER: Ankaragücü’ne bu galibiyet, puandan daha çok, moral getirmesi açısından değerliydi. Deplasmandaki Boluspor maçı erken bir final gibi olacak.
DENİZ GÜREL: Osmanlıspor’un, sırasıyla; Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabük maçları var. Bu 3 maçtan, en az 6 puan almazlarsa erken havlu atabilirler.
Ceyhun ERİŞ: Teknik direktör Ümit Özat, takımın başına ikinci gelişinden sonra, her maç doğru takım defansıyla, 10 haftadır kaybetmeyen bir ekip oluşturdu.
Fatih TEKECİ: Gençlerbirliği, keşke, Süper Lig’deki İlhan Cavcav Sezonu’na, devre arasında yaptığı transferlerle, bugün oynadığı futbolla başlasaydı.

Sorular:

Haberin Devamı

1- Ankaragücü rahat kazanırken, futbolunu nasıl buldunuz. Lider Çaykur Rize’nin puan kaybı ile yeni bir şekil alan yarışta nasıl bir süreç bizi bekliyor ?
2- Osmanlıspor, puan ve gol kısırlığı çekmeye devam ediyor. Hem deplasman hem de içerdeki kayıplar, formsuzluk mu yoksa takımın gücüyle mi ilgili ?
3- G.Birliği, önde baskı ile rakibi çok zorladı. Daha cesur ve dikkatli olsa kazanabilir miydi ? 1 puan, alt grupla ilişkisini kopardı denebilir mi ?

Yükselen değer Gençler
Özgür ŞAHİNER

EN KRİTİK MAÇ

1- SORUNLAR yaşayan Antep’in gücü belli. A.Gücü, ilk yarıda, motive olamayınca, golü bulamadı. Oyun olarak da çok etkisizdi. Forvetlerin gol atması, onlar adına moral oldu ancak takımın zorlu maçlara girerken, mücadele gücü, oyun temposu ve isteğini yukarı taşıması gerekiyor. Antep’i yenmek, bu yarışta fazla bir şey kazandırmaz, Boluspor’a da yetmez. Rakipler de o maça 3 puan cepte diye bakıyor. Rize’nin kaybı, iki takım dışında, geriden gelenleri de heveslendirdi. A.Gücü, Bolu Dağı’nı aşarsa, yolunu açar. En kritik maça çıkacaklar.

Haberin Devamı

ÖZGÜVEN GİTMESİN

2- İKİNCİ yarıda iç sahada 3 maç oynayan Osmanlıspor, gol atamadı. Toplamda 2 puan kazandı. Takıma gol katkısı olsun diye transfer edilen Mehmet Batdal’dan henüz ses yok. Umar, geçen sezonların çok gerisinde bir performans sergiliyor. Sezonun belli bölümünde çıkış yakalayan Serdar Gürler’in düşen formu ve sakatlığı nedeni ile oynayamaması, hücum gücünü iyice azaltan faktörler. Her kayıp, takım içindeki özgüvenin biraz daha yitirilmesi anlamına gelir ki asıl tehlike budur. Bunun ortadan kaldırılması gerekiyor.

ÖNDE BASKIYLA KİLİTLEDİ

3- Ümit Özat, Fenerbahçe’nin, Başakşehir’i yendiği maçı çok iyi analiz etmiş. O maçtaki gibi önde baskı yaptırıp, Başakşehir’in geriden oyun kurmasına ve hakimiyeti ele almasına, karşılaşmanın büyük bölümünde izin vermedi. Son 10 dakika dışında, plan gayet güzel işledi. Final paslarına daha dikkat etseler, değişik bir sonuç da çıkabilirdi. Jailton etkisiz, oyuna girenler verimsiz olunca, fazlası gelmedi. Uzun zamandır yenilmiyor olmanın kazandırdığı moralin üstüne, alınan bir puan, takıma ayrı bir güç ve hava verecek.

Haberin Devamı

Yükselen değer Gençler
Deniz GÜREL

BOLU ZOR DEPLASMAN

1- ANKARAGÜCÜ, kaybetmemesi gereken puanları kaybederek liderlikten olmuştu. Neyse ki rakipler de beklenmedik puan kaybı yaptı ve zirveyle arasındaki fark açılmadı. Düşmesi kesin olan Gaziantepspor önünde daha erken gol bulmaları gerekirdi. Bu hafta zor bir deplasmana gidiyorlar. Boluspor önünde mutlak 3 puan gerekli. Ben, Ankaragücü’nün Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. Bariz hatalar ve şanssızlıklar yaşamazsa, ilk ikinin takımları, Ankaragücü ve Çaykur Rize olur düşüncesindeyim.

ÇOK KRİTİK 3 MAÇ

2- OSMANLISPOR’un Süper Lig’den düşmeye çalışır gibi bir hali var. Düşme hattındaki en önemli rakiplerinden Antalyaspor ile oynuyorsun, pek çok pozisyonu harcıyorsun, üstüne bir de penaltı kaçırıyorsun. Osmanlıspor’un puan kayıplarının, takımın gücüyle alakası olduğunu düşünmüyorum, sorun gayret eksikliği. Sırasıyla; Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabük maçları var. Sonrasında çok zorlu bir fikstür onları bekliyor. Bu 3 maçtan, en az 6 puan almazlarsa lige erken havlu atabilirler.

Haberin Devamı

TEHLİKE GEÇTİ DEMEK ERKEN

3- MEDİPOL Başakşehir maçı öncesinde, Gençlerbirliği’nin iyi bir hava yakaladığını düşünerek, “Başakşehir düşünsün” yorumunu yapmıştım. Puan almaları benim için sürpriz olmadı. Şans faktörü de Gençlerbirliği’nin yanındaydı ancak, bu alınan puanın küçümsenmesi anlamına gelmemeli. Gençlerbirliği, iyi bir takım olma yolunda hızla ilerliyor. Sessegnon ve Manu her geçen gün birbirine daha çok alışıyor. Tehlike geçti demek için henüz erken. Gençlerbirliği aynı ciddiyetle yoluna devam etmeli.

Yükselen değer Gençler
Ceyhun ERİŞ:

OYUN İKİNCİ PLANDA

1- ANKARAGÜCÜ, genel itibariyle çok tatminkar bir oyun oynamıyor. Ancak Gaziantepspor maçının ikinci yarısında, özellikle kendi içinde çok büyük sıkıntılar yaşayan rakibine karşı, skoru sağlayan bir oyun oynadı. Ligde, bu haftalardan itibaren, oyun hep ikinci planda olacaktır. Önemli olan, bir şekilde kazanıp, yukarıyı bırakmamak. Puan cetvelindeki tabloya bakıldığında, şu an ki gidişat ile yarış, 3 takım arasında geçecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

SORUN SAHANIN DIŞINDA

2- OSMANLISPOR’un saha içi sıkıntılarının çoğunluğu, saha dışında, kulüp içindeki sıkıntılardan kaynaklanıyor sanıyorum. Tecrübelerime dayanarak, kulüp içinde; yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında, doğru bir iletişim ve birliktelik olmadığını söyleyebilirim. Saha içindeki bu yetersizliğin başka bir sebebi olamaz. Tabii ki bu benim düşüncem.

DOĞRU TAKIM SAVUNMASI

3- GENÇLERBİRLİĞİ, zor deplasmanda, yine istediğini aldı. Ümit Özat, takımın başına ikinci gelişinden sonra, her maç doğru takım defansıyla, 10 haftadır kaybetmeyen bir takım oluşturdu. Gelecek hafta oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçındaki bir galibiyet, önünü daha rahat görmesini sağlayacaktır. Eğer, bu doğru takım defansının üzerine, hücum oyuncularının biraz daha özgüvenli olması artısını ekleyebilirse, Gençlerbirliği’nin daha iyi yerlerde olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yükselen değer Gençler
Fatih TEKECİ

KENDİNİ İSPAT MAÇI

1- A.GÜCÜ, 3 puanın cepte olduğu haftada 4-0’la moral buldu. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Gaziantepspor karşısındaki ilk 11’e, futbol ya da skorla genel bir yorumda bulunmak yanlış olur. A.Gücü’nün asıl kendini ispat edeceği maç, bu hafta deplasmanda oynayacağı Boluspor maçı olacak. Hele ki geride bıraktığımız haftanın kapanış maçında Boluspor’un deplasmanda Altınordu’yu 5-1’le geçmesi, maçın ne kadar zor geçeceğinin de habercisi.

O PENALTIYI ATACAKSIN

2- OSMANLISPOR’un her maçında çok pozisyona girmesine, aynı şekilde rakibine çok sayıda pozisyon vermesine ve ‘kazanamama’ durumuna alıştık. Bu haftaların telafisi yok ve lig 34 hafta. Kendi evinde Antalyaspor’u ağırlıyorsan, maçın 55. dakikasında penaltı ile fırsat ayağına kadar gelmişse, o penaltıyı gole çevireceksin. Hücumsal anlamda çok iyi bir kadrosu olan Osmanlıspor’da mental anlamda sıkıntılar devam ediyor. Gemi su alıyor, batarsa herkes boğulur.

KEŞKE BÖYLE BAŞLASAYDI

3-GENÇLERBİRLİĞİ, sırasıyla; Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe ve Başakşehir maçlarından 6 puan çıkardı. Bu arada, son 10 maçtır da yenilmiyor. Çok önemli bir başarı. Gençlerbirliği, bu haftaki kritik 1 puanla, düşme hattı ile arasındaki farkı 5 puana çıkardı. Matematiksel anlamda ‘artık rahatladı’ demek için erken olur ama Gençlerbirliği oynadığı futbolla bu ligden düşmeyeceğini herkese kabul ettirdi. Keşke, İlhan Cavcav Sezonu’na, devre arasındaki transferlerle, bugün oynadıkları futbolla başlasalardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!