Yüklet okut kontrol et

Güncelleme Tarihi:

Yüklet okut kontrol et
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:26

Son günlerde, Ankarakart’ların bakiye yükleme işlemleri sırasında bazı usulsüzlüklerin yapıldığının tespit edildiğini belirten EGO Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı: “Gişelerde işlem sonrası kartınızı ‘Kredi Göster Cihazı’na okutun, bayi işleminde fişleri kontrol edin.”

Haberin Devamı

Başkent’te son günlerde, toplu taşıma araçlarıyla seyahatte kullanılan Ankarakart’ların bakiye yükleme işlemleri sırasında kartlara yükleme yapılan gişelerde bazı usulsüzlüklerin yapıldığı tespit edildi. Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgilere göre vatandaşların şikâyetleri üzerine ödeme için verilen para miktarından daha eksik yükleme yapılmasına yönelik birkaç münferit olayın yaşandığı belirlendi. Bunun üzerine EGO Genel Müdürlüğü de vatandaşlara, ‘gişelerde işlem sonrası ‘Kredi Göster Cihazı’na kartlarını okutmaları, bayi işleminde ise fişlerini kontrol etmeleri’ yönünde uyarı yaptı. EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AYRILMADAN KONTROL EDİN

“Yapılan usulsüzlüklerin önüne geçilebilmesi, kartların çalınması ya da kaybolması halinde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için Ankarakart’larının kişiselleştirilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca, bakiye yükleme işlemlerini gişelerden gerçekleştiren vatandaşlarımız ayrılmadan önce ‘Kredi Göster Cihazı’ndan, bayilerden işlem gerçekleştiren vatandaşlarımız ise almış oldukları fişlerinden, mutlaka yüklenen bakiye tutarlarını kontrol etmeleri önem arz etmektedir. EGO Genel Müdürlüğü’nce, sadece kişiselleştirilmiş Ankarakart’lara müdahale edilebilmektedir. Dolayısıyla alınan tüm önlemlere rağmen herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın tam Ankarakart’larını kişiselleştirmeleri gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!