Yönetimin adayı Faruk Koca oldu

Güncelleme Tarihi:

Yönetimin adayı Faruk Koca oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2021 00:12

Genel kurulla ilgili çalışmaların hız kazandığı dönemde, önceki gün hareketli saatler yaşandı. Sarı-lacivertli yönetim, kendi arasında yaptığı durum değerlendirmesi sonucunda, Faruk Koca’yı, başkan adayı olarak gösterme kararı aldı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, 3-10 Haziran 2021 olarak belirlenen olağan genel kurul öncesinde önemli bir gelişme yaşandı ve yönetim, halen kulüpte futbol şube sorumluluğu görevini yürüten Faruk Koca’yı başkan adayı olarak ilan etme kararı aldı.
Sarı-lacivertli cephede, kısa süre önce iki önemli açıklama gelmiş, önce mevcut başkan Fatih Mert ardından da Faruk Koca, yeni dönemde başkan adaylığını düşünmediklerini dile getirmişti.
Faruk Koca, katıldığı bir canlı yayın programında bu konuyla ilgili açık kapı bırakmış ve yapacağı bazı temasların ardından son kararını kamuoyu ile paylaşacağını aktarmıştı. Ankaragücü’nde önceki gün hareketli saatler yaşanırken, bir dizi görüşme trafiği sonrası, durum netleşti.

YÖNETİM İÇİNDEN ADAYLA GİDİLSİN

Mevcut başkan Fatih Mert, hem Faruk Koca hem de yönetici arkadaşları ile yaptığı toplantıların ardından, kulüp resmi hesabından açıklamada bulunup, sürece ilişkin camiayı bilgilendirdi.
Mert, kulübün olağan genel kurul sürecine girdiğini belirtip, şu ifadeleri kullandı:
“Yönetim kurulumuz, devam eden bu süreçte, kulübümüzün herhangi bir maddi kayba uğramaması için futbolcular ve onların hukuki temsilcileri ile görüşmeler yapmaktadır. Olağan Genel Kurulda, Fatih Mert olarak aday olmayacağımı açıklamıştım. Yönetim kurulumuz ile yapmış olduğumuz istişareler sonunda, ekonomik olarak belli bir noktaya getirilen kulübümüzün bu durumunu koruması ve takımımızın tekrar Süper Lig’e çıkarılması için kongreye yönetim içerisinden bir adayla gidilmesine karar vermiş bulunuyoruz.

KOCA’NIN BU YÖNDE BİR TALEBİ OLMADI

“Yönetim kurulu üyemiz ve Profesyonel Futbol Şube Sorumlumuz Faruk Koca’nın adaylıkla ilgili hiçbir şekilde talebi olmamasına rağmen, Ankaragücü’nün ekonomik anlamdaki olumlu gidişatının devam ettirilmesi ile birlikte, kulübümüzün temsiliyeti anlamındaki gelinen iyi noktanın kaybolmaması adına, yönetim kurulumuzun ortak kararı ile yapılacak olağan genel kurulumuzda, Faruk Koca’nın başkan adayı olarak ilan edilmesine karar verilmiştir. Faruk Koca, karara saygı duyduğunu ve sorumluluktan kaçmayacağını belirterek, kendisine duyulan güvene teşekkür etmiştir. Yapılacak olan kongrenin, camiamıza ve başkan adayımız Faruk Koca’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

KULÜBE 180-190 MİLYON TL BAĞIŞ GELDİ

Ankaragücü’nde Profesyonel Futbol Şube Sorumluluğu görevini yürüten, son dönemde Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yaşadığı tartışmayla gündemi belirleyen Faruk Koca, bir süre önce yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:
“Be, 30 milyon TL şahsi para verdim. 22 milyon TL de bankaya kefil oldum. Toplamda 52 milyon TL ben verdim. Toplamda borç, her şey dahil 220 milyon TL civarındadır. Bu kulübe, benim dönemimde 180-190 milyon TL bağış geldi. Ben her şeyi yaptım vicdanen rahatım, ama huzursuz muyum evet huzursuzum. Her şeyi yapmış olmam sorumluluktan kurtulmam anlamına gelmez. Sorumlu kimse müdahale etmem lazım. Ben ikaz ettim ancak dikkate alınmadı. Ben tek başıma bir şey yapmadım. Hep beraber yaptık. Bir tek Badji’yi ben getirdim. O konuda sorumluluğu alıyorum. 4 teknik adam geldi, birinci lig hocası. Sonuç ne oldu? Hep aynı kriterlerle teknik adam getiriyoruz sonuç alamıyoruz. Ben Mustafa Dalcı’yı istiyorum dedim, inisiyatif aldım. Kendisine hocalık yaptırmadık, altını boşalttık, o buna sabretti.”

Haberin Devamı

GÜNEŞ’TEN GÜMÜŞ MADALYA

Haberin Devamı

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’de düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda kadınlar 45 kiloda yarışan Ankaragücü sporcusu Melisa Güneş, 2 gümüş, bir de bronz madalya kazandı.
Güneş, koparmada 69 kiloluk derecesiyle gümüş, silkmede 80 kiloluk derecesi ile bronz, toplamda da 149 kiloluk derecesi ile gümüş madalya kazandı. Şampiyonada çarşamba günü sarı-lacivertli ekibin diğer sporcusu Nuray Levent müsabakaya çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!