Yolun başındayız

Güncelleme Tarihi:

Yolun başındayız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 00:00

Türkiye’nin online alışveriş konusunda henüz yolun çok başında olduğunu belirten “www.hirdavat.com” adlı sitenin yaratıcısı İrfan Toprak, “Online alışveriş, bazen mağaza yönetmekten daha zor bir iş” dedi.

Haberin Devamı

ONLİNE alışverişin, bazen mağaza yönetmekten daha zor bir iş olduğunu belirten “www.hirdavat.com” adlı sitenin yaratıcısı İrfan Toprak, “Türkiye’de henüz yolun çok başındayız. İnternet kullanım oranı arttıkça ve insanlar internetten alışveriş yapmanın hem daha ucuz hem daha kolay olduğunu gördükçe, online alışveriş de çok daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Türkiye’de ticaret, üretim ve istihdamın desteklenmediğini belirten Toprak, www.hirdavat.com’un başarı öyküsünü Ankara Hürriyet’e anlattı:  “ABD’de 2008 yılı rakamlarına göre kişi başına online alışveriş rakamı 550 dolar civarında. Türkiye’de ise bu rakam halen yedi dolardan az. Bu miktarın artması vergi açısından da çok önemli. Online alışverişte tüm işlemler banka üzerinden yürütüldüğünden, kayıt dışı bir ticaret olamaz. Online alışverişin artması hem vergilendirme, hem de istihdam açısından çok önemli. Her sektörde olduğu gibi, bu sektörde de en önemli sorunlardan biri tecrübeli personel bulmanın zor olması. Zira istihdam edeceğimiz personel hem bilişim konusunda hem hırdavat konusunda bilgili olmalı. Biz sorunu personelimizi önce mağazada eğiterek aşıyoruz. Bilişim konusunda eğitim almayı düşünen gençlerimiz, online alışveriş konusunu da göz ardı etmemeliler.

Haberin Devamı

Aralarında Bosch, Henkel, Osaka, Ufo, Makita’nın da bulunduğu ve ilgili kişilerin yakından tanığı 50’nin üzerinde markanın bayiliğini yapıyoruz. 50 markanın 10 bine yakın ürün çeşidiyle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Fiyat ve stok konularının hatasız olması gerekiyor. Sitemizde yük kaldırma makinesi, jeneratör, inşaat vibratörü gibi ağır işçilik gerektiren ürünlerin yanında garajınızda bir ahşap atölyesi kurmanıza ya da bahçenizde bir hobi alanı yaratmanıza olanak tanıyacak malzemeler bulunuyor.

Klasik satıştan sanal mağazacılığa

“Yaklaşık 30 yıldır hırdavat sektöründe hizmet veren bir ailenin çocuğuyum. Yakın bir zamana kadar klasik satış tekniklerini kullanarak ticari faaliyetlerimizi sürdürdük. Ancak, bilişim sektörünün hızlı gelişimi ve bu gelişimin “sanal mağazacılık” seçeneğini önümüze çıkartması geleneksel satış yöntemlerimizi değiştirmemize neden oldu.  Hirdavat.com ismi aynı temalı sanal mağazalara göre çok daha avantajlı bir isim. Bizzat sektörü tanımlayan bir isim olması nedeniyle bizim için büyük bir avantaj. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!