Yolların maliyeti 800 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Yolların maliyeti 800 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 15:56

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilkent’te yapımı süren ve nisan ayında açılması planlanan 3 bin 800 yataklı Şehir Hastanesi’ne Başkent’in dört bir tarafından rahat ulaşım sağlanabilmesi için yol çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent Kavşağı’ndaki çalışmalar hızla ilerlerken, hastane bölgesini diğer bulvarlara bağlayacak olan 33 kilometrelik yol; tünel, katlı köprülü kavşak, menfez, köprü ve ‘U’ dönüşlerinden oluşacak. Yeni yolların maliyetinin 800 milyon lirayı bulacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

100 BİN KİŞİ VE 30 BİN ARAÇ

“Hastane hizmete girmeden önce yolları bitirmeyi hedefliyoruz. Çünkü hastanenin açılmasıyla günlük 100 bin kişi ve 30 bine yakın aracın buraya geleceği öngörülüyor. Bu yükü kaldıracak çok kanallı yol projemizin çalışmalarına son sürat devam ediyoruz. Kavşak ve yol çalışmamız bittiğinde trafikte rahatlama sağlayacağız, Eskişehir Yolu’ndaki yük azalacak. ODTÜ Teknokent Kavşağı’ndan Ankara Bulvarı ve Sabancı Bulvarı’na bağlantı kurulacak. ODTÜ Teknokent ve Çevre Yolu arasında ayrıca İncek Bulvarı’na da bağlantı yolu inşa edilecek. Şehir Hastanesi’nin güneyindeki Angora Bulvarı’ndan hastaneye doğru, 50 metre genişliğinde 4 gidiş 4 geliş yol açımı sürüyor. Bu yol, 2 köprülü kavşakla beraber yapımı süren Bilkent Köprülü Kavşağı’na kadar devam edecek.

Haberin Devamı

600 METRE TÜNEL YER ALACAK

Hacettepe Üniversitesi’nin önünde de yeni bir köprülü kavşak yapılacak. Angora Bulvarı’nın tam yanından Tarım Bakanlığı’na ait Botanik Bahçesi’ni bölmeden yerin altından 600 metre uzunluğunda büyük bir tünel inşa edilecek. Projeye, Beytepe Mahallesi tarafından Angora Bulvarı’na bir battı-çıktı ve 2 kolla bağlantı yolu da dâhil edildi. İncek Bulvarı’nı içine alan ODTÜ Teknokent Kavşağı ve Çevre Yolu arasında yapımı süren yol uzunluğu ise 14 kilometre olacak.”

ETLİK’TE DE TÜNEL VE BATTI-ÇIKTI

Ankara’nın batıya doğru 6 ayrı aksla bağlandığı bilgisini veren Başkan Tuna, “Ankara’nın kuzeyinden gelip de güneyine gidecek olan aks sayısı çok az. Sadece iki tane var. Biri Anadolu Bulvarı. Orası da Konya Yolu’nda kesiliyor. Bir de Şaşmaz Bulvarı var. O da Ümitköy Köprüsü’ne bağlanarak, İncek Bulvarı’na kadar gidiyor. Yapılan çalışmayla hastaneler bölgesini Sabancı Bulvarı’na ve Ankara Bulvarı’na bağlayacağız. Ve bir başka düşündüğümüz proje de Etlik Hastaneler Bölgesi için. GATA önünden gelen yolu, Yozgat Bulvarı’na kadar kesintisiz hale getirecek bir tünel ve 2 battı çıktı yol yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!