Yok artık

Güncelleme Tarihi:

Yok artık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2020 00:31

Ankara polisi, Altındağ’da yabancı uyruklulara yasa dışı sağlık hizmeti veren kaçak 5 muayenehane ile 3 ecza deposuna baskın düzenledi, 14 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Altındağ’ın Önder Mahallesi’nde Suriye uyrukluların çok sayıda ruhsatsız muayenehane açtığını belirledi. Harekete geçen ekipler, söz konusu kaçak işletmeleri takibe aldı. Atık kağıt toplayıcısı gibi davranıp, bölgede çalışma yürüten ekipler, Doğu Mahallesi’nde ev olarak görünen; ancak kaçak doğumhane olarak kullanılan yerde, yabancı uyruklu kadınlara doğum yaptırıldığını, aynı mahallede farklı noktalarda ise sahte diş klinikleri ile kaçak ilaç depolarının olduğunu tespit etti. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan iznin ardından harekete geçen ekipler, ilçede 5 ayrı muayenehane ile ilaç temini sağlayan 3 ecza deposuna eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yok artık


KÜRTAJ DA YAPMIŞLAR

Diş kliniği, doğumhane, ecza deposu olarak kullanılan yerlerde sağlık ve hijyen kurallarına uyulmadığı görülürken, bine yakın tıbbi cihaz ve malzeme ile 35 bin kutu ilaç ele geçirildi. Operasyonda tamamı yabancı uyruklu 14 kişi gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde Suriye uyruklu kişilerin Sağlık Bakanlığı sistemi dışında merkez açarak muayene yaptıkları ve hasta kaydı tutmadığı belirlendi. Söz konusu yerlerde yapılan muayeneler sonucu gerek kaçak olarak Türkiye’ye girişi sağlanan ilaçlar gerekse eczaneler dışında satışı yasak tıbbi ilaçların tedavi amacıyla verildiği, kadın doğum merkezi olarak işletilen muayenehanelerde ise gebelik sonlandırma işlemlerinin yapıldığı tespit edildi. Polis, tedavi amacıyla söz konusu merkezlere gelen kişilerin de ifadelerine de başvuracak. 

Yok artık


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!