Yoğun bakımdan önemli çağrı

Güncelleme Tarihi:

Yoğun bakımdan önemli çağrı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 20:49

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde koronavirüs tedavisi gören ve aşı karşıtı olan ev kadını Şükran Yücel (51), aşı yaptırmadığı için pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yücel, “Vatandaşlar aşılarını olsunlar” çağrısında bulundu. Eylül ayı başında yeğeninin düğününe katıldıktan sonra koronavisüre yakalanan Yücel, durumu ağırlaşınca hastanede tedavi altına alındı. ‘Aşıda değişik şeyler var’ söylemlerinden etkilendiğini ve bu yüzden aşı yaptırmadığını belirten Yücel, “Aşıya biraz karşıttım. Duyduğum şeylerden etkileniyordum. Aşı ile ilgili emin olamama duygusu vardı. Vatandaşlar aşılarını olsunlar. Böyle korku ile yaşamaktan iyidir çünkü ben bunu çok kötü bir şekilde yaşadım. Yoğun bakım gerçekten çok kötü bir şey. Herkes aşısını olsun. Yaşadıklarım gerçekten çok zor şeyler. Hastalıktan ötürü çok kötü şeyler yaşadım. Buradan çıktıktan sonra ben aşı olmaya karar verdim” dedi.

Yoğun bakımdan önemli çağrı


HEKİMLERİ DİNLEMİYORLAR KOMŞULARDAN ETKİLENİYORLAR

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Özcan, “Komşulardan, yakınlardan duyulan şeyler çok etkiliyor. Neden hekimlerin söyledikleri, sağlık çalışanlarının önerileri bu kadar dikkate alınmıyor. Aşı olmayan tüm hastalarımız ‘keşke aşı olsaydım’ diyorlar, çünkü kimse bunu yaşamadan ne kadar ciddi bir sıkıntı yaşayacağını bilmiyor” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!