Güncelleme Tarihi:

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği basın buluşması kapsamında kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Hamamönü Kabakçı Konağı’ndaki buluşmada ilçeye ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Tiryaki, borçlu bir belediye devraldıklarını belirterek mali disiplinle kısa sürede tabloyu değiştirdiklerini söyledi. Tiryaki, “Bugün hiçbir borcu olmayan, personeline bir kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz” dedi.
ULUCANLAR AYDA 50 BİN ZİYARETÇİ ALIYOR
“Başkent Altındağ’dır” diyen Tiryaki, ilçenin çehresini değiştirmek için yıllardır yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Tiryaki, “Cumhuriyet’in kurulduğu, kurucuların çalıştığı yer olması ve Roma dönemine kadar tarihiyle Altındağ önemlidir. Yılların ihmaliyle gecekondulaşma 1948’de başlamış ilçede. 2004 öncesinde Hamamönü’nden geçmeniz çok zordu, kötü durumdaydı. Çok şükür düzelttik” ifadesini kullandı. Altındağ Belediyesi’nin her mahallede kadınlara yönelik kültür merkezleri açtığını ve kurslar düzenlediğini belirten Tiryaki, “Ulucanlar Cezaevi’ni çok az parayla restore ettik. Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan özel müzesi. Ayda 50 bin ziyaretçi alıyor” ifadelerini kullandı. İlçeye bir “Sanat Sokağı” kazandırdıklarını, çocukların kültür sanatla iç içe olması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Tiryaki, “Ankara’da en çok tiyatroya giden, sinemaya giden kadın Altındağ’da desem inanmazsanız” diye konuştu. Altınköy Açık Hava Müzesi’ne de müze statüsü kazandırdıklarını belirten Başkan Tiryaki, müzeyi elden geçirdiklerini hafta içi ve hafta sonu yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğunu söyledi. Tiryaki yabancıların da Altınköy’e büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti.
YILBAŞINDAN SONRA RAKAMLARI AÇIKLAYACAĞIZ
Borçlu bir belediye devraldıklarını dile getiren Tiryaki, görevdeki 1.5 yılını da değerlendirdi. Aldıkları tasarruf tedbirleri sayesinde belediyenin mali tablosunu tamamen düzelttiklerini belirten Tiryaki, yılbaşından sonra tüm rakamları şeffaf bir şekilde açıklayacaklarını duyurdu. Tiryaki, “Dağlar kadar fark var. Bugün hiçbir borcu olmayan, personeline bir kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz. Yılı bütçe fazlasıyla kapatıyoruz” ifadelerini kullandı. Ankara’da Sokak Hayvanları Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ismiyle hayvanlar için büyük bir doğal yaşam alanı kurmak için çalıştıklarını da hatırlatan Tiryaki, “Bu alan barınak anlayışından farklı. Hayvanlar açık, doğal ve lüks bir ortamda yaşayacak. Hayvan sokakta geziyor gibi gezecek, kapalı alanlar da var. Birkaç ay sonra burayı açacağız” diye konuştu. Öğrenciler için ücretsiz ring uygulaması başlatacaklarına da değinen Tiryaki, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Altındağ’daki güzergâhı üzerinde, bu hatları kullanan öğrenciler için 4 otobüsle destek sağlayacağız. Servise ödeme gücü olmayan ve toplu taşımayı kullanmak zorunda kalan öğrenciler için ücretsiz kolaylık sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Etkinlikte MemurlarNet Editörü Fatih Arslan da sazıyla müzik dinletisi sundu
DERNEK 60 KENTE GEZİ DÜZENLEDİ
DERNEĞİN bugüne kadar Türkiye’deki 60 kente yönelik gazetecilerin katılımıyla program düzenlediğini anlatan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, yapılan etkinliklerin kentlerin turizmine büyük katkı sunduğunu vurguladı. Gökdemir, Ankara’daki kültürel ve tarihi mekânların yoğunlukla Altındağ’da bulunduğunu belirterek, “Ankara’nın kalbi Altındağ, yerli ve yabancı milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen çok önemli bir ilçe. Altındağ’ın gelişmesi ve en çok ziyaret edilmesinin nedeni Belediye Başkanı’mız Veysel Tiryaki’nin ilçeye yaptığı büyük yatırımlardan dolayıdır. Biz ev sahipliğinden dolayı kendisine de teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Veysel Tiryaki, aralarında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz ve Hürriyet Ankara Muhabiri Ekin Hazal Doğruyusever’in de bulunduğu bir grup gazeteciyle Kabakçı Konağı’nda buluştu.

