Yılda 25 bin kısırlaştırma

Güncelleme Tarihi:

Yılda 25 bin kısırlaştırma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 16:49

Kentte kapsamlı bir kısırlaştırma seferberliği başlattıklarını duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Yılda 25 bin dostumuzu kısırlaştıracak, kontrolsüz popülasyon artışını da engelleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, kapsamlı bir kısırlaştırma seferberliği başlattıklarını açıkladı. Yavaş, “Rehabilitasyon merkezimiz ve anlaştığımız özel klinikler aracılığıyla yılda 25 bin dostumuzu kısırlaştıracak, kontrolsüz popülasyon artışını da engelleyeceğiz” dedi. Yeni projeyle, özel hayvan hastanelerinde bir gün dinlendirildikten sonra kısırlaştırma operasyonu yapılacak olan sokak hayvanları, beş günlük tedavi sürecinin ardından doğal yaşam ortamlarına bırakılacak. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerine kendi bünyesindeki veteriner hekimlerle ve Ankara’da bulunan 11 özel hayvan hastanesi ile sürdüreceklerini ifade eden Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, 25 ilçe belediyesinin de katkılarıyla başkentte yılda 55 bin kısırlaştırma yapılabileceğine dikkat çekti.

Yılda 25 bin kısırlaştırma


SOKAKLAR ÇİÇEK AÇTI

Haberin Devamı

ABB, son bir haftada kent genelinde 1 milyon 226 bin 800 adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirirken, 772 adet ağaç ve 18 bin 800 çalı bitkisini de toprakla buluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!