Yeşil bant işgaline beton bariyer

Güncelleme Tarihi:

Yeşil bant işgaline beton bariyer
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 18:03

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Yolu üzerinde özel hastane, kamu kurumu ve iş merkezinin bulunduğu kısımdaki yeşil bant alanının amacı dışında kullanıldığını gerekçe göstererek beton bariyerlerle kapattı. Bariyerli engel dönüş için kullanılan ara cebi de iptal etti.

Haberin Devamı

Başkent’in ana güzergahlarından olan Eskişehir Yolu üzerinde özel hastane, kamu kurumu ve iş merkezinin arka kısmındaki yeşil bant alanı, ‘amacına uygun kullanılmadığı ve trafiği tehlikeye düşürdüğü’ gerekçesi ile beton bariyerlerle kullanıma kapatıldı. Bariyer engeli nedeniyle eski Halk Bankası Genel Müdürlüğü binası ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüş için kullanılan ara cep de iptal oldu. Daha önce Eskişehir Yolu’ndan ara cebe giren araçların ileriden dönüş yapması zaman zaman trafik yoğunluğuna neden olmaya başladı. Ara cebin açık kalan kısmına çok sayıda aracın park etmesi de bölgeyi otoparka dönüştürdü. Beton bariyer, iş merkezinin altında bulunan ve Eskişehir Yolu’na taraflı olan dükkanların işlerini de olumsuz yönde etkiledi. Müşterilerinin daha önce araçlarıyla alana girip, alışveriş yapabildiklerini belirten işletmeciler, bu durumun işlerini azalttığını çözüm için yolun ilerideki noktasına U dönuşü levhası koyduklarını belirtti. 

Haberin Devamı

TRAFİĞE ENGEL OLUYOR

İmar planına göre bu bölümün yeşil bant alanı olduğu bilgisini veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hastaneye ambulans girişi için izin verdiklerini ancak buradan araçların da giriş çıkış yaptığını, diğer alanların ise otopark gibi kullanıldığını belirtti. Bu durumun trafiğin akışına engel teşkil ettiğine dikkat çeken yetkililer, amacına uygun kullanılmadığı gerekçesiyle bölgeye bariyer koyduklarını söyledi. Alandaki binalar için araç giriş çıkışlarının Eskişehir Yolu tarafından değil, içerideki sokaktan yapılması gerektiğini kaydeden bir yetkili şöyle konuştu:

YEŞİL BANT İŞGALİ

“Buranın imar planlarına göre girişleri ön taraftan değil arka taraftan yapılmalı. Hastane bizden sadece ambulansların girişi için yer istemiş. Ambulans girişinin dışında oradan bütün araçların girişi olmuş. Ayrıca diğer kısımı da otoparka çevirmişler. Bu durum ana arterdeki trafik seyrini tehlikeye düşürdüğü için sıkıntı doğurdu. Şikayetler üzerine ve anlaşmaya uygun davranmadıkları için kapattık. Burası zaten yeşil bant. Yola ait yeşil bant işgal edilmiş oluyor. Ayrıca yasal olmayan baz istasyonu ve totem gibi şeyler de yapılmış. Eski imar planına göre kullanmaları için bariyerlerle kapatıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!