Yeşil alan koridoru

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alan koridoru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2020 16:41

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yaklaşık 3 milyon metrekarelik yeşil alanı Ankaralılara kazandıracağız. Amacımız, Türkiye’deki yeşil alan miktarını arttırmak. Yeşil alan koridorları açarak iklim değişikliğiyle ilgili mücadelemizi yapmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da 12 millet bahçesi inşası gerçekleştirdiklerini belirterek, “Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Mamak’ta millet bahçesi açılışını gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 3 milyon metrekarelik yeşil alanı Ankaralılara kazandırmış olacağız” dedi. Yenimahalle’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, 637 bin metrekare alan üzerine kurulu AKM Millet Bahçesi’nin inşasını gerçekleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çerçevesinde bu yıl sonuna tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. Ankara’da sadece Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu alanda millet bahçesi inşası gerçekleştirmediklerini vurgulayan Bakan Kurum, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

AFET TOPLANMA MERKEZİ OLACAK

“Toplamda 12 adet millet bahçesi inşası gerçekleştiriyoruz. Bir kısmı tamamlandı, bir kısmı proje aşamasında, bir kısmının da imalatları devam ediyor. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Mamak’ta millet bahçesi açılışını gerçekleştirmiştik. Gölbaşı’nda devam eden, İmrahor Vadisi’nde devam eden millet bahçelerimiz var. Kazan’da, Kızılcahamam’da, Akyurt’ta, Elmadağ’da, Polatlı’da, Sincan’da, Mamak Altıağaç ve Keçiören’de devam eden millet bahçeleri projelerimiz var. Bu projeler tamamlandığında Ankara’daki kişi başı yeşil alan miktarını önemli oranda arttırdığımız bir proje olacak. Yaklaşık 3 milyon metrekarelik yeşil alanı Ankaralılara kazandırmış olacağız.
‘81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi’ hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, Türkiye’deki yeşil alan miktarını arttırmak. Yeşil alan koridorları açarak iklim değişikliğiyle ilgili mücadelemizi yapmak istiyoruz. Bu parklar şehirlerin afet anında afet toplanma merkezi olacak.”

ORGANİK PAZARDAN TELEFERİK HATTINA

Bakan Kurum, AKM Millet Bahçesi’nin sadece Ankara’yı ve Türkiye’yi değil tüm dünyayı ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kır lokantası, yöresel ürünlerin pazarlanacağı alanlar, millet kütüphanesi ve kıraathanesi, bin 100 araçlık kapalı otoparkının olduğu, 5 bin kişinin aynı anda konferans yapabileceği, fuarların düzenlenebileceği, sergi alanlarının olduğu çok önemli bir kültür aksını Türkiye’ye kazandırmış olacağız. İçerisinde 6 bin metrekarelik biyolojik göleti, her yaş grubuna yönelik çocuk parkları, macera parkıyla beraber 1,5 kilometrelik bir teleferik ile gençlerimizin vakit geçirebileceği alanlar bulunacak. Ankara’ya, illerimiz tanıtımlarını yapmak amacıyla geliyorlar. Bu tanıtımları bugüne kadar çok iyi şartlarda yapamıyorduk. Tanıtım günlerinin yapılabilmesi amacıyla, hem de tanıtım günleri dışında organik pazarların, köylülerimizin, vatandaşlarımızın çiftçiden direk alabileceği pazarların kurulduğu bir tesisi inşa ediyoruz. Hemen yanında da bu günlerde yapacağımız törenlerde, sergilerde kullanabileceğimiz konferans salonumuzun da inşası gerçekleştiriliyor. Bin kişilik bir cami, kır lokantası, macera parkı ile içinde kültür kompleksi olarak bu projenin inşası sürmektedir.”

BAKMADAN GEÇME!