Yerli aşı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir

Güncelleme Tarihi:

Yerli aşı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 21:29

Ankara'da Faz-2 çalışması süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) yerli COVID-19 aşısının iki hafta içinde yeni varyantlara karşı dizayn edilebileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Faz-2 çalışmasının yürütüldüğü Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, “Biz şu müjdeyi verebiliriz; yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir, delta varyantı dahil olmak üzere” dedi. VLP COVID-19 aşısında Faz-2 çalışmasında son dönemece girdiklerini belirten Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, şu bilgileri paylaştı:

Yerli aşı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir


GÖNÜLLÜLÜK ÇAĞRISI

“İnşallah Faz-3 çalışmasını eylül ayı içerisinde gerçekleştirmeyi bekliyoruz. Yine sonbaharın sonlarına doğru veya 2022’nin başlarına doğru da ön sonuçları itibarıyla rutin klinik kullanıma hazır hale gelebilir. Biz şu müjdeyi verebiliriz; yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir, delta varyantı dahil olmak üzere. Laboratuvarda çalışan akademisyenlerimiz bunun yaklaşık iki hafta içerisinde dizayn edilebileceğini ve kullanıma hazır hale gelebileceğini ifade etmektedirler. Bu bizim için son derece önemli. VLP COVID-19 aşısının ikinci bir özelliği ise, dört proteine karşı hedeflenmiş olması. Teorik olarak yerli VLP aşısının dört protein içermesi nedeniyle daha kuvvetli bir yanıt oluşturacağını ummaktayız. Bu iki özelliği ile yerli VLP aşısı, ‘yenilikçi bir aşı’ diyoruz. Yerli VLP aşısı önümüzdeki süreçlerde kullanıma hazır hale gelecektir. Turkovac ve VLP her iki aşımıza gönüllü olun.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!