Yenimahalle'de Kurban Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallede Kurban Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 11:58

Yenimahalle'de Kurban Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmesi için bu bayramda da her türlü önlemi aldı. Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda kılınan bayram namazının ardından tüm ekipleriyle seferber oldu.

Başkent'in en büyük, en modern kurban satış ve kesim yeri olan Yakacık'ta, toplamda 2 bin kurbanlık kaliteli hizmet anlayışıyla kesildi. Alandaki bulunan 2 adet otomatik kesimhanede kurbanlıklar 5 dakika içerisinde kesilerek 7 parça halinde vatandaşlara teslim edildi.

VATANDA ZAMANDAN TASARRUF ETTİ

Hijyen şartlarda etleri poşetleyerek kurban sahiplerine teslim eden belediye, kesim öncesi sadece hayvanları değil, kasapları da sağlık muayenesinden geçirdi. Kasapların herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığını kontrol ederek hijyenik bir ortamda vatandaşa hizmet veren ekipler, ayrıca 27 araç ve 150 taşıma sepeti ile de vatandaşın etlerini otoparka kadar taşıdı.

YENİMAHALLE'NİN 9 NOKTASINDA KESİM

Yakacık'ta denetimlerde bulunan Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Başar Bal, vatandaşların kurban bayramını kutladı. Alanda kesim yapan kasaplara kolaylıklar dileyen Bal, "Belediye olarak vatandaşlarımızın huzur içinde bir bayram geçirmesi için tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi. Yakacık Kurban Kesim ve Satış Yeri'nin yanı sıra, belediye tarafından hizmete sunulan Andaç Pazar Yeri, Ergazi Pazar Yeri, Şentepe Kapalı Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve A.Yahyalar Pazar Yeri'nde de hizmet veren belediye, ikram ettiği sıcak çayla da vatandaşların içini ısıttı.

ACEMİ KASAPLARIN YARDIMINA YENİMAHALLE KOŞTU

Kurbanını kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplara ise Yenimahalle Belediyesi doktor ve hemşireleri alanda bulunan sağlık kabininde müdahale etti. Durumu ağır olan ve hastaneye gitmesi gereken yaralılar ise ilk müdahalenin ardından belediye ambulansıyla hastanelere sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!