Yenimahalle’de bin 500 fidan toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de bin 500 fidan toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 18:14

Yenimahalle Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında ‘Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatıra Ormanı’nda fidan dikim töreni gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin Öğretmen Okulları ve Öğretmen Liseleri Birliği ile düzenlediği etkinlikte, 50 bin metrekare alan üzerine kurulan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatıra Ormanı’na bin 500 adet ladin, çam, sedir ve ıhlamur fidanı dikildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Öğretmen Okulları ve Öğretmen Liseleri Birliği üyeleri, öğrenciler, muhtarlar ve Batıkent sakinleri katıldı. Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Öğretmenlik asil bir meslektir. İster cumhurbaşkanı olun, ister bakan olun, ister belediye başkanı olun. Bulunduğumuz yerleri, bugünleri Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize borçluyuz” dedi.

AĞAÇLARI KORUYALIM

İklim değişikliğine de değinen Başkan Yaşar, “Ülkemizin ve dünyamızın kirlendiği, iklim değişikliğinin her gün dünyayı tehdit ettiği bir ortamda doğaya sahip çıkmak, Yenimahalle’yi daha yeşil hale getirmek için el birliği ile çalışıyoruz. İnşallah ocak ayı sonuna kadar 20 bin fidanı toprakla buluşturacağız” diye konuştu. Yenimahalle genelinde 300 park bulunduğunu hatırlatan Yaşar, “Sadece bu sene 20 yeni park, 50 parkımıza da baştan sona revize çalışması yaptık. İlçemize 13 yılda 3 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Ancak vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tüm yurttaşlarımızdan yaptığımız park ve yeşil alanları, diktiğimiz ağaçları korumalarını, çevre temizliği konusunda da daha duyarlı olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!