Yenimahalle'nin 'Destek Eğitim Merkezleri' uzaktan eğitime başladı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallenin Destek Eğitim Merkezleri uzaktan eğitime başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 14:45

Yenimahalle'nin 'Destek Eğitim Merkezleri' uzaktan eğitime başladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi bünyesinde ilçenin 6 farklı noktasında ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti veren 'Destek Eğitim Merkezleri' koronavirüs sebebiyle kapatılırken, bu yıl sınava girecek olan 12'nci ve 8'inci sınıflar bilgisayar başında uzaktan eğitime başladı.
Sınavların ertelenip ertelenmeyeceği veya nasıl yapılacağı henüz netlik kazanmazken, Yenimahalle Belediyesi'nin sosyal medya 'YouTube' kanalı üzerinden Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12'inci sınıf öğrencileri ile Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileri derslerine konu anlatımı ve soru çözümleri ile kaldıkları yerden devam ediyor.
'DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Salgın sebebiyle örgün eğitime ara verilmiş olsa da sınavlara hazırlanan gençlere destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sağlıklı bir toplum sağlıklı bir eğitimle yaratılır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar sayesinde ülkemizi ileri noktalara taşıyabiliriz. Bu da ancak eğitimle olur. Virüs salgını nedeniyle eğitime ara verildi ancak bu yıl geleceklerini belirleyecek hayati önemdeki sınavlara hazırlanacak olan çocuklarımızı yarı yolda bırakmadık. Onları desteklemeye devam edeceğiz. Çocuklarımız bu zorunlu tatili boş geçirmesin, eğitim süreci aksamasın diye derslerimize YouTube kanalımız üzerinden devam ediyoruz. Hadi çocuklar ders başına" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!