Yenimahalleliler, Atatürk'ü andı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleliler, Atatürkü andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2019 12:25

Yenimahalleliler, Atatürk'ü andı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLELİLER, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 81'inci yılında andı.
Batıkent Meydan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, STK yöneticileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile Yenimahalleli vatandaşlar katıldı. Atatürk gençlerinin 'bağımsızlık' meşalesini yakmasıyla başlayan törende, Başkan Yaşar ile siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Siren sesiyle saygı duruşuna geçen ve İstiklal Marşı'nı okuyan Yenimahalleliler, Atalarını saygıyla andı.
Atatürk'ün sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da övgüyle ve hayranlıkla bahsedilen bir lider olduğunu söyleyen Başkan Yaşar, "Atatürk'ün yaktığı ışık ilelebet yanacak, kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, yaşadığı müddetçe yeni bir ulus yaratmıştır. Kurduğu devlet, kurduğu cumhuriyetin ilkeleri bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın önünü aydınlatıyor. Mustafa Kemal Atatürk, bütün mazlum milletlere örnek olmuş tek liderdir. Ölümünden sonra da fikirleriyle bütün dünyanın saygı duyduğu tek lider, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun için onun ilkelerine sarılıyoruz, Cumhuriyetine sahip çıkıyoruz. Bugün Türk Ulusu İslam ülkeleri içerisinde farklı bir yerdeyse, bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!