Yenimahalle'den konukevi sakinlerine virüs önlemi

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleden konukevi sakinlerine virüs önlemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2020 13:04

Yenimahalle'den konukevi sakinlerine virüs önlemi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Zübeyde Hanım Konukevi'nde, koronavirüs salgınına karşı hazırlanan önlemler artırıldı. Konukevi sakinleri için hazırlanan sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemekleri personel tarafından odalara servis ediliyor.
Yenimahalle Belediyesi'nin Ankara dışından gelen ve kanserle mücadele eden hasta ve hasta yakınları için 2014 yılında hizmete açtığı Zübeyde Hanım Konukevinde, koronavirüsüne yönelik önlemler artırıldı. Zübeyde Hanım Konuk evi yetkilileri 100'ün üzerinde kanser hastası ve yakınlarının kaldığı tesiste sağlık tedbiri aldı. 200 yatak kapasiteli, günde 3 öğün yemeğin dağıtıldığı Zübeyde Hanım Konukevi'nde temizlik ve dezenfekte çalışmalarına hız verildi. Ayrıca, hasta ve hasta yakınlarının birbirleriyle temas etmesinin önüne geçmek amacıyla yemekhane bölümünü kapatılarak, odalara yemek servisi yapılıyor.
Virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla hastalığın bulaşma riskinin yüksek olduğu vatandaşlara özel önlem alınması gerektiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Onkoloji Hastanesi yakınında inşa ettiğimiz, bu güne kadar 150 bine yakın vatandaşımızı ağırlayan Zübeyde Hanım Konukevi’nde şehir dışından gelen ve kalacak yer bulamayan kanser hastaları ve yakınları kalıyor. Yüksek risk grubunda olan bu vatandaşlarımızın hastalıktan zarar görmemesi ve etkilenmemesi için önlemler alıyoruz. Halkımızın da koronavirüse karşı yaptığımız bu mücadelede gereken tedbirleri alması ve konunun ciddiyetini kavrayarak dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!