Yenimahalle'de Muharrem ayı buluşması

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallede Muharrem ayı buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2019 12:03

Yenimahalle'de Muharrem ayı buluşması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Muharrem ayının başlaması ile birlikte Muharrem orucu tutan vatandaşlarla, Pir Sultan Abdal Cemevi'nde bir araya geldi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi tarafından düzenlenen programa, Başkan Yaşar'ın yanı sıra, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan da katıldı. Lokma duası ile oruçlar hep birlikte açıldı. Ardından Dede Hasan Şeneldik dualar okudu, Zakir Cem Doğan da saz eşliğinde deyişler söyledi.
'KERBELA'DAN DERS ÇIKARMALIYIZ'
Programda konuşan Başkan Yaşar, Kerbela Olayı’ndan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bizlerin sorumluluğu Kerbela’yı tartışmak değil, Kerbela’dan ders çıkarmaktır. İmam Hüseyin, yeni Kerbelaların önüne geçmek için kendisini feda etmiştir. İmam Hüseyin, Yezid ve ordularına karşı, 'Düşünün ben neden buradayım' demişti. 'Düşünün' kelimesi o kadar önemli ki, onlar düşünmediler ve göremediler, görmek istemediler; Hazreti Hüseyin’in ölümün, zulmün üzerine yürüyen inancı ve kararlılığının, erdeminin farkında varamadılar, çünkü düşünemediler" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!