Yenimahalle’de büyük Cumhuriyet buluşması

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de büyük Cumhuriyet buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2018 11:29

Yenimahalle’de büyük Cumhuriyet buluşması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu gece meşaleli yürüyüş ile devam etti. Yürüyüşün ardından Yenimahalleliler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ‘Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’ konserinde buluştu.

Binlerce vatandaşın dev Türk Bayrağı açarak oluşturduğu Cumhuriyet kortejini, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin balkon ve camlarından selamladı. Başkan Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı etkinliklere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, CHP Zonguldak eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve yönetimi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve Başkentli binlerce vatandaş katıldı.

‘CUMHURİYET ADALET DEMEKTİR’

‘Cumhuriyetimizin 95’inci yılı kutlu olsun’ diyen Başkan Yaşar, “Bizim cumhuriyetimiz ırk, din, mezhep cumhuriyeti değil, eşit yurttaşlığa dayalı demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’dir. Cumhuriyet adalet demektir. Cumhuriyetin ilçesi Kırgınlığa, yılgınlığa kapılmayın. Atatürk’ün aydınlık yolundan yürümeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya ilelebet devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Şef Eray İnal yönetimindeki ‘Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’ türkülerin beğenilen yorumcusu Hüseyin Turan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilgün Kızılcı ile sahneye çıktı. Konserde Atatürk’ün sevdiği türküleri ve Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen türküleri senfonik seslendiren sanatçılara, Cumhuriyet sevdalıları da hep bir ağızdan eşlik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!