Yenimahalle’de bağımlılıkla mücadele eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de bağımlılıkla mücadele eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 14:19

Yenimahalle’de bağımlılıkla mücadele eğitimi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – YENİMAHALLE Belediyesi tarafından zabıta ekiplerine, ‘Yeşilay Türkiye Bağımlılık Mücadele Eğitim Programı’ konulu seminer düzenlendi.
Sağlıklı yaşam, tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığı konularının anlatıldığı seminer, personelin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Tütünün insan sağlığına zararları, tütün kontrolü, denetimleri, yasalar ve dumansız hava sahaları, tütün kullanımında açık ve kapalı alan tanımları, madde bağımlılığında mücadelede nelere dikkat edilmesi gerektiği ve farkındalık ile yaklaşımlar konusunda zabıta personeli bilgilendirildi. Ayrıca eğitmenler özellikle okul kantinleri ve çevresinde yer alan işyerlerinin denetimleri esnasında zabıta personelinin nelere dikkat etmesi gerektiği konularına da değindi.
BAĞIMLILIK ÇEŞİTLERİ İNCELENDİ
Çocukların doğru ve donanımlı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için öncelikle ailelerin ve yetişkinlerin sağlıklı yaşamı özümsemesi, geçmişten gelen davranış kalıplarının değiştirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekilen seminerde, bireylerde var olan alkol, sigara, madde ve teknoloji bağımlılığının çocuklara olan yansıması tüm detayları anlatıldı. Bağımlılık konusunda beslenme alışkanlıkları, sosyal çevre, uyku düzeni, süresi belirlenemeyen teknoloji kullanımı gibi etkenlerin büyük bir öneme sahip olduğu belirtildi. Teknolojiyi kullanma konusunda kişinin iradesini kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması, örneklemelerle anlatıldı.
Zabıta ekiplerinin ilkokul çağına kadar inen uyuşturucu bağımlılığı konusunda uyanık olmaları ve emniyet birimlerine yardımcı olacak şekilde çalışmaları konusunda bilgi verilen seminerde, “Sokakta vatandaşlarla birebir teması olan sizlerin uyuşturucu ile mücadelede katkısı çok önemli olağan dışı gördüğünüz her şeyi emniyet yetkililerine bildirin. Sokağı en iyi siz tanıyorsunuz” denildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!