Ecevit, Yenimahalle'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ecevit, Yenimahallede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2019 15:51

Ecevit, Yenimahalle'de anıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ESKİ başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 13'üncü yıl dönümünde Yenimahalle Belediyesi ve Ecevit Vakfı işbirliğinde düzenlenen 'Köykentten Teknokente' konulu panel ile anıldı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen panele, ODTÜ eski rektörü Prof Dr. Ural Akbulut, Mesudiye Eski Kaymakamı Şafak Başa, CHP 24'üncü dönem milletvekili Oktay Ekşi, Ecevit Vakfı Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Orman Bakanlığı eski müsteşarı Necati Uyar katıldı.
Ecevit’in halk adamı olduğunu söyleyen Başkan Yaşar, "Ecevit Türk siyasetine 51 yılını veren, bakanlık, başbakanlık yapan, 1974'de Kıbrıs fatihi olan, adını bu halkın çocuklarına dağa, taşa yazdıran halkın Karaoğlan'ı olan bir liderdi, yazardı, şairdi. Hiçbir zaman gösterişi sevmeyen, onun ideallerine inansın inanmasın herkesin dürüstlüğü konusunda hemfikir olduğu halk adamı Ecevit'i saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.
Şehirlerdeki imkânların köylere de sağlandığı, insanları köylere teşvik edecek ve üretime destek olacak olan 'Köykent' projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Öztrak da, "Köylerimiz, tarlalarımız boşalıyor. Buna dur demeliyiz" diye konuştu.
Ecevit Vakfı Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ise, "Ecevit'in çok önem verdiği iki projesi var; biri Köykent diğeri, Teknokent'tir. Ecevit Köykent projesini yıllar önce başlattı ancak devam edemedi. Teknokent ise, sonraki yıllarda hayata geçirdiği bir proje oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!