Yenilendi sevinç verdi

Güncelleme Tarihi:

Yenilendi sevinç verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2022 16:10

Yenimahalle Belediyesi, Demetevler’de eski bir apartman dairesinde yaşayan 90 yaşındaki Zeynep Baylav’ın evini baştan aşağı yeniledi. Yenileme nedeniyle üç ay boyunca belediyenin Zübeyde Hanım Konukevi’nde misafir edilen Zeynep Teyze, evine döndüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Bu kadarını beklemiyordum, bana yeni yıl hediyesi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Demetevler’de 20 yıldan fazladır bir apartman dairesinde kızıyla beraber yaşayan Zeynep Baylav (90), eskiyen evinin yenilenmesi için Yenimahalle Belediyesi’ne başvurdu. Belediye, Baylav’ın talebini geri çevirmeyerek üç aylık bir çalışmayla evi baştan aşağı yeniledi. Belediyeye bağlı ekipler, elektrik ve su tesisatından mutfak dolabına, fayanslardan parkeye, dış ve iç kapılardan boya-badana işlerine kadar evin her şeyini yenileriyle değiştirdi. Zeynep Teyze ve kızı da evdeki tadilat süresi boyunca belediyenin Zübeyde Hanım Konukevi’nde misafir edildi. Evine döndüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını belirten Zeynep Baylav, şunları söyledi:

Yenilendi sevinç verdi


EVİN HER YERİ KIRIK DÖKÜKTÜ

“21 yıldır bu evde yaşıyorum. Evim çok kötü durumdaydı, her yeri kırık döküktü. Tadilat işleri için bir gün kızımla beraber belediyeye gittim, durumumu anlattım. Belediyedeki görevliler geldiler, evi gördüler, hemen yardımcı oldular. Biz konukevinde kalırken evimizi yenilediler. Bizim badana bile yapmaya imkânımız yoktu. Bunu yaptırmaya kalksak 100 bin liraya yaptıramazdık. En büyük kolaylığı bana belediye yaptı. Eve döndüğümde çok güzel olduğunu gördüm, bu kadarını beklemiyordum. Belediyenin bana yeni yıl hediyesi oldu. Benim kaç senelik ömrüm olur bilmem ama bundan sonra inşallah belediyeye sürekli dua ederim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, hakları ödenmez. Temiz, ferah bir ortam oldu. Komşularım da görünce çok şaşırdılar. Artık burada çok mutluyum.”

Yenilendi sevinç verdi


UFAK BİRKAÇ TALEBİ VARDI EVİ GÖRÜNCE İÇİMİZE SİNMEDİ

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da şunları söyledi: “Belediyecilik, yalnızca asli görevlerimiz olan altyapı çalışmaları, temizlik, park yapmak değildir. Belediyecilik de zamanın gereklerine göre şekilleniyor. Belediyelerin asıl görevlerinden biri de sorumlu olduğu halkının yanında olmaktır. Engellinin, öğrencinin, ihtiyaç sahibinin derdine derman olmaktır. Çünkü biz tüm Yenimahalleli hemşehrilerimin oy tercihleri ile seçiliyor ve onların vergilerini kullanıyoruz. Zeynep Teyze’nin de Yenimahalle Belediyesi’nden hakkı var. Zeynep Teyze’mizin tuvalet ve mutfak dolabı gibi ufak birkaç talebi vardı. Ancak evi görünce içimize sinmedi, bu değişiklikler yeterli olmayacaktı. Onun için 90 yaşındaki teyzemizi güzel bir evde oturtalım dedik. Yenimahalleli hemşehrilerimiz adına ona güzel bir ev hazırladık ve o güne kadar da konuk evimizde ağırladık. O mutluysa Yenimahalledeki tüm hemşehrilerim adına güzel bir iş yapmaktan dolayı biz de çok mutluyuz.”

Yenilendi sevinç verdi


250 KUMBARADA TOPLANACAK

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde tüm mahallelere toplam 250 adet giysi ve ayakkabı kumbarası yerleştirdi. Vatandaşların eskimiş olan giysi, ayakkabı, tekstil, havlu, battaniye ve çarşaf gibi eşyaları kumbaralarda birikerek, düzenli olarak toplanacak ve geri dönüşüme kazandırılacak. Geri dönüşüm konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Yaşar, “Herkesin üzerine düşen görevler var” dedi.

Yenilendi sevinç verdi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!