Yeniden doğmak var ya

Güncelleme Tarihi:

Yeniden doğmak var ya
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2021 23:26

Zorlu maratonda, 11 maç sonra kazanan kırmızı-siyahlılar, rakibini de 21 senenin ardından İstanbul’da mağlup etti. Yöneticiler, teknik direktör ve oyuncular, ‘Asıl mücadele şimdi başlıyor’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 30. haftasındaki maçta, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürme hedefindeki Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 yenen Gençlerbirliği, 98. kuruluş yıl dönümünde elde ettiği bu başarı ile taraftarına güzel bir armağan verdi. Kırmızı-siyahlılar, yenik duruma düştüğü maçı Serdar (kk) ve Ayite’nin golleri ile kazanıp, lige tutunma yolunda umut tazeledi. Yeni Teknik Direktörü Özcan Bizati yönetiminde ligde 11 maç sonra galip gelen Şimşekler, rakibini de 21 yıl sonra İstanbul’da mağlup etmeyi başardı. Başkent ekibi, Kadıköy’de son galibiyetini 5 Mayıs 2000’de almıştı. Gençlerbirliği söz konusu süreçte Fenerbahçe ile oynadığı 19 deplasman maçından 17’sini yitirmiş, 2’sinde ise berabere kalmıştı. Kırmızı-siyahlılar, bu sonuçla, ilk yarıda 5-1 kaybettikleri maçın da rövanşını aldı. Gençlerbirliği, Süper Lig’in 31. haftasında Kasımpaşa ile kendi sahasında karşılaşacak.

BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ OLSUN

Gençlerbirliği Başkanvekili Mehmet Emin Gür, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.
İzleyenlerin keyif aldığı güzel bir maç olduğunu dile getiren Gür, şöyle konuştu:
“Başta teknik ekibimiz olmak üzere, futbolcu kardeşlerimize canı gönülden sevgilerimi sunuyorum. Fenerbahçe büyük bir camia. Kendilerine bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Hoş bir müsabaka oldu. Zaman zaman gerginlikler yaşandı ama futbolun içerisinde olan şeylerdi. Hakem arkadaşımız da iyiydi, onu da tebrik ediyoruz. Baskı altında kalmadı, taraf da tutmadı. O bağlamda hak ettiğimiz bir galibiyet almanın mutluluğunu yaşıyorum. Ligde çıkışa geçmek istiyoruz. Bu galibiyet bizim için bir başlangıç olacaktır inşallah. Bundan sonraki maçlarda eğer bir seri yakalarsak, inşallah düşme hattının üzerine çıkma suretiyle taraftarlarımızı mutlu edeceğiz.”
Gür, attıkları ikinci goldeki ofsayt tartışmalarıyla ilgili olarak ise “Hakem kararlarına camia olarak hep saygılıyız. VAR’daki arkadaşlar öyle görüp, öyle değerlendirdiler. Diyeceğimiz bir şey yok” yorumunda bulundu.

DİRENÇ GÖSTERMEMİZ GEREKEN BİR MAÇTI

Gençlerbirliği ile çıktığı ilk maçta takımına kritik bir galibiyet kazandıran Teknik Direktör Özcan Bizati, tuttuğunu bırakmayan bir yapı oluşturmak istediklerini söyledi.
Bizati, göreve başlayalı çok kısa bir süre olduğunu hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Önemli bir galibiyet elde ettik. Takımımızın, mental olarak iyi hazırlanması, direnç göstermesi gereken bir maçtı. Bundan sonra her rakibimiz için aynısını yapmamız lazım. Tuttuğunu bırakmayan bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan sonra Gençlerbirliği’ne yakışan bir ruh olacak.”

TAKIMI LİGDE TUTMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Gençlerbirliği’nde, Fenerbahçe galibiyeti sonrasında Floyd Ayite, Arda Kızıldağ ve Halil İbrahim Pehlivan, maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Gençlerbirliği’nin galibiyet golünü atan Ayite, “Uzun süredir kazanamıyorduk. Son 2 maçımızda kazanmaya çok yaklaşmıştık. Bütün takımın galibiyet sevinci oldu, o yüzden çok mutluyum. Golde çok iyi bir orta geldi. Ben sadece dokunuş yaptım” diye konuştu.
Arda Kızıldağ, Gençlerbirliği’nin 98. yılını kutlayıp, “Kazandığımız için mutluyum. Kötü gidişe son verdik. Daha iyi olacağız. Kasımpaşa maçını kazanıp daha iyi bir Gençlerbirliği göstermek istiyoruz. Gençlerbirliği’ni ligde tutacağız inşallah, daha iyi olacağız” dedi.
Sahaya kaptan olarak çıkan Halil İbrahim Pehlivan ise “Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kulübümüzün 98. yılını kutluyorum. 90 dakika kazanmak için çok çabaladık. Bugün lig yeniden başlıyor. Bu galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz. Gençlerbirliği’nde 21. yılımı geçiriyorum. Kazandığımız için çok mutluyum, umarım gelecek maçlarda böyle devam eder” diye konuştu.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’NİN EVLATLARI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin Fenerbahçe ile oynadığı maçta; Toure, Diego, Stancu ve Sio sakatlıkları, Polomat da cezası nedeniyle forma giymezken, 11’de 3, yedek kulübesinde ise 6 olmak üzere, alt yapıdan yetişen ve Hacettepe’de de forma giyen toplam 9 oyuncu yer aldı. Fenerbahçe’nin yedek bankında; Ozan, Caner, Tisserand, Lemos, Cisse, Samatta, İrfan Can, Nazım ve Ferdi gibi yıldız isimler bulunurken, Gençlerbirliği’nde; Übeyd, Yasin, Metehan, İlker, Rahmetullah ve Ömürcan, Furman’ın yanı sıra, yeni transferler, Spiridonovic ve Mugni’nin yanında görev bekledi. 11’de maça başlayan; Arda, Soner ve Halil İbrahim de 90 dakika sahada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!