Yeni yazılımla metro hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni yazılımla metro hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 00:42

EGO Genel Müdürlüğü, metroda 6 yıldır kullanılan sinyalizasyon sisteminde yazılım yenileme çalışması yapmaya hazırlanıyor. Yeni nesil sinyalizasyon sistemiyle metro trenlerinin saatte 70 kilometre olan maksimum hızının 80 kilometreye yükseltilerek, seyahat süresinin kısaltılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metro İşletmesi’nin OSB/Törekent-Koru hattında 6 yılı aşkın süredir kullandığı sinyalizasyon sisteminde yeniliğe hazırlanıyor. Sistem yenilemesiyle ilgili Hürriyet Ankara’ya bilgi veren EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, OSB/Törekent-Batıkent, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade-Koru ve Batıkent-15 Temmuz Kızılay Milli İrade hatlarının farklı projeler olarak düzenlendiğini ve bölümler halinde devreye alındığını belirtti.

Yeni yazılımla metro hızlanacak


EN SON SÜRÜMLE GÜNCELLEME

Sinyalizasyon sisteminin şu anda tam otomatik tren işletmesine imkân veren CBTC (İletişim Tabanlı Tren Kontrol) sistemi olarak işletme yaptığını belirten yetkililer, Macunköy depo sahasında ilave hatların yapıldığını, bu nedenle de kullanılan sinyalizasyon sistemine entegrasyon sağlanması amacıyla, mevcut sistemde yazılım ve donanımın en son sürümleri ile güncellenmesi ihtiyacının ortaya çıktığını kaydetti. İlave bir maliyet oluşturmadan, mevcut sistemin yazılımsal ve donanımsal olarak daha yeni nesil bir sürüme yükseltileceğini aktaran yetkililer, yeni nesil sinyalizasyon sistemiyle hedeflenen noktaları ise şöyle sıraladı:

SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK

*Daha etkin ve işlevsel olacak.
*Yüksek güvenilirlik ve emniyet şartlarına uygun olacak.
*Mevcut ticari servis hızı saatte maksimum 70 kilometreden 80 kilometreye yükseltilerek seyahat süresi kısalacak.
*Sistemde yaşanan sinyalizasyon sistemi kaynaklı arıza ve gecikmeler azaltılacak.
*Yolcu bilgilendirme sistemi ile sinyalizasyon sistemi arasındaki uyumsuzluklar giderilecek.
*Diğer alt sistemler ile sinyalizasyon sistemi arasındaki sorunlar giderilerek, işletme verimi arttırılacak.

Yeni yazılımla metro hızlanacak


TESTLER HAFTA SONU BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Yazılımın test çalışmalarına bu hafta sonu başlanacağını, test çalışmalarının başarılı olması halinde yeni güncel yazılımın metroda kullanılacağını ifade eden yetkililer, “Yeni nesil sinyalizasyon sisteminin kullanılmaya başlanılması ile EGO Genel Müdürlüğü, Ankara Metro İşletmesi OSB/Törekent-Koru hattında yolcuların daha konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım sağlayabilmeleri sağlanacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!