Yeni sezonun planı masada

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezonun planı masada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 00:58

Sarı-lacivertliler, Samsunspor karşısında berabere bile kalsa, son 6 sezonda üçüncü kez taraftarına yeni bir coşku yaşatacak. Kulüp başkanı Faruk Koca, “Oyuncu izleme ekibi ile birlikte koordineli şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1.Lig’de bitime 4 hafta kala 66 puanla zirvede bulunan ve Süper Lig’e dönüş için gün sayan MKE Ankaragücü’nde, bir taraftan Eryaman Stadı’nda oynanacak maçtaki kutlamalarla ilgili çalışmalar sürerken, bir taraftan da yeni sezon ile ilgili çalışmalara ağırlık verilmiş durumda.
Sarı-lacivertliler, ligin 35. hafta maçında Yılport Samsunspor karşısında sahadan beraberlikle ayrılsa dahi adını Süper Lig’e yazdıracak.
MKE Ankaragücü, 2016-2017 sezonunda TFF 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele ederken, grubunu ilk sırada tamamlayıp, TFF 1. Lig’e yükselmiş, sonraki sezonda da Çaykur Rizespor ile birlikte Süper Lig’e çıkmıştı. Başkent ekibi, pazar günü oynayacağı Yılport Samsunspor maçından bir puanla ayrılması durumunda bile bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönecek ve 6 yıl içinde taraftarına 3. kez bir coşku yaşatacak.

HENÜZ RESMİ TEKLİF YAPAN OLMADI

Başkan Faruk Koca, ligin bitimine kısa bir süre kaldığını ve önemli bir avantaja sahip olduklarını belitip, şunları söyledi:
“İnşallah matematiksel olarak da şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladık. Oyuncu izleme ekibimizle koordineli bir şekilde ilerliyoruz. Fakat şu anda izlenen oyuncuların isimlerini paylaşamam. Bunun yanında bizim oyuncularımızla ilgili de haberler yazılıp çiziliyor. Ali Kaan Güneren ve Şahverdi Çetin için Beşiktaş’ın adı geçiyor. Ali Kaan ve Şahverdi’nin izlenildiğini biliyoruz. Fakat kulübümüze ulaşan resmi bir teklif yok. Göztepe’ye sezon öncesinde kiralık gönderdiğimiz Atakan Rıdvan Çankaya’nın İzmir temsilcisinde opsiyonu bulunuyor. Göztepe bu opsiyonu kullanmazsa Atakan yeniden bizimle birlikte olacak.”

ANKARAGÜCÜ TARİHE GEÇMEK İSTİYOR

Dünyada başkentinden en üst lig seviyesinde şampiyon takımı olmayan ülkenin sadece Türkiye olduğunu aktaran Koca, “Hedefimiz, kısa bir aranın ardından yeniden mücadele edeceğimiz Süper Lig’de şampiyon olmak. Bu ilki başarmak istiyoruz. Kısa vadede hedefimiz Süper Lig’de şampiyonluk” dedi.
Ankaragücü Başkan Yardımcısı Hakan Bilgin ise göreve geldiklerinde 5 yıllık bir hedefe belirlediklerini dile getirip, şöyle konuştu:
“İlk hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktı. Onu büyük oranda başardık. Sezon içinde hakem hataları oldu. Spor Toto 1. Lig acemi kışlasına dönmüş durumda. Daha dikkatli olmaları lazım. Müsabakalar düzgün yönetilse sıralama farklı olabilirdi. 7-8 haftadır hakem kararları bizi fazlası ile sıkıntıya soktu. Hakem hataları olmasa şampiyonluğumuzu daha önce ilan edebilirdik.”

 

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR MORALLİ SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 35. haftasında, Eryaman Stadı’nda Yılport Samsunspor ile mücadele edecek olan Ankaragücü, çalışmalarını Beştepe Tesisleri’nde moralli bir şekilde sürdürüyor.
Teknik direktör Mustafa Dalcı yönetimindeki antrenmanda, hafta sonu oynanacak maçla ilgili teknik taktik çalışmalara ağırlık verildi. Sakatlığı nedeniyle Balıkesirspor maçında forma giyemeyen Sinan Osmanoğlu, tedavisi devam ettiği için idmana katılmadı.

KENTİ BAYRAKLARLA DONATALIM ÇAĞRISI

Ankaragücü yönetimi, kulüp resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımda, taraftarlara kenti bayraklarlar donatalım çağrısı yaptı. ‘Sarı-lacivert başkent, şehrimizi bayraklarla donatıyoruz, bayrağımızın resmini çek, yayınla’ etiketi ile yapılan paylaşıma, kısa sürede taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!