Yeni sezona şenlikli açılış

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezona şenlikli açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2021 21:52

Gazi Park, Ankara tiyatrolarının sezon açılışına ev sahipliği yaptı. Özel tiyatroların katıldığı etkinlikte sanatçılar ve sanatseverler bir araya geldi. Açılış, renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Ankara Tiyatroları’nın sezon açılışı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) Gazi Park’taki organizasyonuyla şenliğe dönüştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı ve Gazi Park’ta düzenlenen açılış şenliğine, 7’den 70’e Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Gazi Park’taki açılışa katılmaktan mutlu olduğunu dile getiren Yavaş, şunları söyledi:

Yeni sezona şenlikli açılış


BAŞKAN YAVAŞ ‘PERDE’ DEDİ

“Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılından başlayarak Sakarya Zaferi’ne ve daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Cumhuriyetin 100. yılına yaklaşıyoruz. İnşallah 100. yılı hep birlikte coşkuyla kutlayıp ikinci yüzyıla hep birlikte adım atacağız. Bildiğiniz gibi pandemi nedeniyle tiyatrolarımız sanattan uzak kaldı, Ankara da sanattan uzak kaldı. Bizler sanatçılarımızı, oyunları özledik onlar da alkışları özlediler. İnşallah bugünden itibaren Ankara’nın her yerinde sanatın her türlüsünü ve özellikle tiyatroların perde demesiyle birlikte onları alkışla buluşturacağız, biz de sanata doyacağız. Onun için hepinize hoş geldiniz diyorum ve perde diyorum.”

Yeni sezona şenlikli açılış


KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “7’den 70’e herkes burada. Ankara bundan sonraki günlerde de sanat dolu, kültür dolu bir sezonu yaşayacak” derken, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, “40’a yakın özel tiyatro gönüllü olarak bir araya geldi. Kentteki bütün mahalleler ortak bir alanda buluştular. Kültür ve sanat adına tiyatro sezonunu büyük bir karnavalla açıyorlar. Ankara kültür ve sanatın başkenti olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yeni sezona şenlikli açılış


TİYATROLARA DESTEK VERELİM

Haberin Devamı

Ulus Zafer Anıtı’nın önünde sezon açılışına ilişkin basın açıklaması yapan Ankara Tiyatro Yapımcıları Derneği (ANTİYAP) Başkanı Ali Nihat Yavşan, yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm paydaşlara seslenerek tiyatrolara destek vermelerini istedi. Sezon açılışı ile yeniden umutlandıklarını ve festivaller yaparak dünya ile kültürel köprü kurmayı hedeflediklerini belirten Yavşan, “Cumhuriyetimiz 100. yılına yaklaşırken tiyatro seferberliği ilan edelim. Her yerde tiyatronun yeniden doğmasına izin verelim, tiyatrolara destek olalım. Yeni sahneler yapalım ki tiyatrolara yuva olsun. Yeni sahneler açalım ki seyircilerimize nefes olsun” dedi.

Yeni sezona şenlikli açılış

Ankara’daki özel tiyatroların stant açtığı ve oyunlarını tanıttığı sezon açılış şenliği; jonglör, uzun adam, kukla, sihirbazlık gösterileri, yüz boyama ve çeşitli atölyelerle sanatçıları ve sanatseverleri buluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!