Yeni sanat sezonunda Leonardo Da Vinci’ye Saygı

Güncelleme Tarihi:

Yeni sanat sezonunda Leonardo Da Vinci’ye Saygı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2020 00:43

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, sanat sezonunu, ‘Leonardo Da Vinci’ye Saygı’ sergisi ile açtı.

Haberin Devamı

İtalya Büyükelçiliği’nin destekleriyle açılan sergide, bir grup sanatçının, Leonardo’nun ömrünün son üç yılını yaşadığı Amboise kentine yaptıkları yolculuk sonrası, orada duyumsadıkları, Leonardo’ya gönderme yaptıkları resim ve heykeller yer alıyor. Sergide ayrıca proje katılımcılarının Fransa ve Türkiye’de gerçekleştirdikleri etkinliği yansıtan ‘Leonardo da Vinci Belgeseli’ de galerideki video-art odasında izlenebiliyor.

TÜRK VE İTALYANLAR BİRBİRİNE YAKIN

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Filippo Andrea Colombo, Türk ve İtalyan halklarının ve sanatçılarının birbirlerine yakınlığına dikkat çekti. Leonardo Da Vinci’nin İtalya tarihinin önemli dehalarından biri olduğunu aktaran Colombo, “Bu tarihi dehanın Türk sanatçılarına verdiği ilham bizleri çok mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK BOYUTLU RESİM VE HEYKELLER

Sanatçılar Onay Akbaş, Bedri Baykam, Metin Celal, Mercan Dede, Devrim Erbil, Mehmet Erbil, Burçin Erdi, Yalçın Gökçebağ, Ergin İnan, Fevzi Karakoç, İbrahim Karaoğlu, Bahar Oganer, Tülin Onat, Cem Sağbil, Barış Sarıbaş, Ahmet Telli, Mustafa Tolay eserleri ile Sunay Akın, İlber Ortaylı, Nedim Gürsel, Yalın Alpay’ın katkılarıyla oluşturulan sergide, çok büyük boyutlu resim ve heykeller sanatseverler tarafından görülebilecek.

Yeni sanat sezonunda Leonardo Da Vinci’ye Saygı

Sergi, pandemi koşullarında tüm önlemler alınmış olarak 1 Kasım’a kadar izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!