Yeni otobüslerin ihalesi 31 Mart’ta

Güncelleme Tarihi:

Yeni otobüslerin ihalesi 31 Mart’ta
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 00:53

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş 282 adet yeni otobüs alımı için ihalenin ikinci aşamasının 31 Mart’ta yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Başkan Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Doğa için alımını gerçekleştireceğimiz, yüzde 90’ı doğalgazlı 282 otobüs alımı amacıyla düzenlediğimiz ihalenin ikinci aşamasını 31 Mart’ta yapacağız. İhaleyi ABB TV ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz” dedi. EGO Genel Müdürlüğü, 17 Şubat’ta yerli ve yabancı 7 firmanın yeterlilik belgelerini teslim alarak inceleme sürecini tamamladı. İhalenin ikinci aşamasını 31 Mart Çarşamba günü saat 14.30’da elektronik ihale (e-ihale) yöntemiyle gerçekleştirecek olan EGO, katılacak firmaların fiyat tekliflerini alacak. Yüzde 90’ı doğalgazlı (CNG) olmak üzere toplam 282 adet (254’ü CNG’li, 28’i dizel) otobüs alımı ile iki doğalgaz dolum istasyonunun yapılması için 57 milyon avroluk kredi talebini ABB meclisi oy birliğiyle kabul etmiş, talep Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da onaylanmıştı.

Yeni otobüslerin ihalesi 31 Mart’ta


ÇİFTÇİLERE BORU DAĞITIMI

ABB ayrıca barajlar ile sulama göletlerinde doluluk oranlarının ve su debisinin azalması nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçiler için Nallıhan, Polatlı, Kızılcahamam, Çamlıdere, Ayaş ve Haymana’daki 12 mahalleye yaklaşık 40 bin metre tarımsal sulama borusu dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!