Yeni itfaiyeciler su üstü eğitiminde

Güncelleme Tarihi:

Yeni itfaiyeciler su üstü eğitiminde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 16:23

Ankara İtfaiyesi’ne yeni katılan 450 personel, Mavi Göl’de ‘Su Üstü Arama Kurtarma’ eğitimi almaya başladı. Uzman eğitmenler bir ay boyunca konuları uygulamalı olarak yeni itfaiyecilere anlatacak İtfaiyeciler, “Eğitimler sayesinde daha donanımlı bir ekip ruhu taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi, personel sayısını arttırarak, kentte meydana gelebilecek deprem, göçük, enkaz, sel, yangın ve su baskını gibi olaylara daha hızlı ve etkin müdahale etmeyi amaçlıyor. Ataması yapılan 450 itfaiye personeline Mavi Göl’de ağustos ayı boyunca sürecek ‘Su Üstü Arama Kurtarma’ eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimde, doğru kürek çekme, kurtarma botunu suya indirme, suda boğulan kişiye kurtarma ipi atma ve bota alma ile kurtarma ipi toplama gibi konular uygulamalı olarak uzman eğitmenler tarafından anlatılıyor. Ankara İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma Eğitmeni Yavuz Kökten eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni başlayan personele su üstü arama kurtarma eğitimi veriyoruz. Personele, su üstünde kalan insanlara nasıl müdahale edeceklerini, can yeleklerini nasıl kullanacaklarını, botun üzerinde küreği nasıl çekeceklerini ve can ipini nasıl atacaklarını öğretiyoruz. Oluşabilecek su kazalarında nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bilgileri pekiştiriyoruz.”

Haberin Devamı

Yeni itfaiyeciler su üstü eğitiminde

Eğitmen ve eğitim alan personelde eğitimleri şöyle değerlendirdi:

HER GÜN YENİDEN ÖĞRENİYORUZ

Kazım Nusret (Dalgıç): “Arkadaşlar gerekli çabayı sarf ediyor. Bizler de bildiğimiz konuları arkadaşlara aktarıyoruz.”
Oğuz Usta (Dalgıç): “Eğitim alan arkadaşlar oldukça konuya ilgililer ve eğitimlerde başarılı performans sergiliyorlar.”
Selim Sevindik (İtfaiye Görevlisi): “Profesyonel bir ekip olabilmek için eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimler sayesinde daha donanımlı bir ekip ruhu taşıyoruz.”
Murat Yavuz: (İtfaiye Görevlisi) “Her gün her şeyi yeniden öğreniyoruz kendimizi güncelliyoruz. Eğitimler bizi her defasında bir üst aşamaya geçiriyor.”

BAKMADAN GEÇME!