‘Yeni Hayata Bir Hamle’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni Hayata Bir Hamle’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 15:54

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Türkiye İş Bankası sponsorluğunda düzenlenen “Yeni Hayata Bir Hamle” projesinin ilk satranç sınıfı Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’nde faaliyete geçti.

Haberin Devamı

Açılışa, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım katıldı. TSF Başkanı Tulay, geçen yıl Eylül ayında tohumlarını ektikleri işbirliğinin ilk fidanlarını Sincan’da vereceğini belirterek, “Satranç hayatı derinden etkileyen bir spor. Bakış açısını etkileyen, başarıya köprü kuran bir spor. Bu sporun ışığıyla hükümlü tutuklu çocuklarımıza yeni ve aydınlık bir hayat için alternatif sunmayı hedefliyoruz. Bu sınıflarda yapacakları doğru hamleler onları hayatına yeni bir nefes, yeni bir umut olacak” dedi. 

PERSONELE EĞİTİM VERİLECEK

Konuşmaların ardından Tulay, Akkuş ve Yıldırım, satranç sınıfında çocuklarla satranç oynadı. Proje kapsamında belirlenen 30 Ceza İnfaz Kurumunda, 40 satranç sınıfı açılacak. Sınıflarda satranç takımları, satranç eğitim panoları ve taşları ile satranç sporuna ilişkin kaynak kitaplar yer alacak. Sınıfların yanı sıra bahçelerde “Bahçe Satrancı” kurulması ve çocukların açık havada da satranç oynayabilmesi planlanırken, kurumlardaki 62 personele TSF tarafından antrenörlük eğitimleri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!