Yeni hatlar için ilk oturum

Güncelleme Tarihi:

Yeni hatlar için ilk oturum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2022 15:46

Çayyolu ve Keçiören Metrosu’nun uzatılması projesi ile ‘M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi’ ihalelerinin ilk oturumlarını yapıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta ön yeterlilik ihalemizi tamamladık, proje çalışmalarımız başlıyor” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

EGO, Çayyolu ve Keçiören Metrosu’nun uzatılması projesi ile ‘M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi’ ihalelerinin ilk oturumlarını yaptı. Ankara Kentsel Ulaşım Ana Planı’nda(2015 yılı hedefli) yer alan ve 2014 yılında işletmeye açılan M2 Kızılay-Çayyolu hattının kentin batı aksında yer alan Yaşamkent ve Bağlıca’ya uzatılmasının amaçlandığı proje için ilk adım atıldı. Pojenin hayata geçirilmesiyle mevcut Koru İstasyonu’ndan sonra Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca kılçık hatlarına hizmet edecek ortak istasyondan sonra hat ikiye ayrılacak. Koru-Bağlıca hattı ayrıca güzergâh üzerinde yer alan üniversite ve Bağlıca bölgesine hizmet edecek ve M2-M3 bağlantısının da ilk aşamasını oluşturacak.

YAŞAMKENT VE BAĞLICA’YA UZATILACAK

Mevcut Çayyolu hattının Koru İstasyonu’ndan sonra toplam uzunluğu 7.72 kilometre olacak. Beş istasyondan oluşan M2 Hattı’nın Koru-Yaşamkent, Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri işi kapsamında; fizibilite ve etüt çalışmalarının sonrasında mevcut(M2) raylı sistem hattının devamı olacak şekilde Koru–Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatlarının çalışmaları gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

KUZEY-GÜNEY AKSINDA KESİNTİSİZ ULAŞIM

Keçiören Metrosu’nun uzatılması projesi kapsamında ise ‘Ulaşım Ana Planı’ öngörülerinde yer alan(Gazino-Forum) Şehitler-Forum hattı, kentin kuzey yönünde işletilen Keçiören hattının son istasyonu olan Şehitler’den başlayarak depo sahasının yer alacağı Forum bölgesine uzatılması şeklinde planlandı. Bu aksta yer alan Sanatoryum Hastanesi’ne, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerine hizmet verecek olan hat, mevcut M4 hattının güneyde Dikmen’e uzatılması projesiyle de bir bütün olarak Kuzey-Güney aksında kesintisiz ulaşım sağlanmasını kolaylaştıracak. Proje, 4 istasyon ve 5.5 kilometreden oluşacak. “M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı” projesi kapsamında mevcut Keçiören Hattı’nın güneyde Dikmen’e uzayan kısmını kapsayan yeni proje 13 kilometre ve 10 istasyondan oluşacak.

MANSUR YAVAŞ DUYURDU

Başkentlilere"m 26 kilometrelik 3 yeni metro hattı projesini sosyal medya üzerinden duyuan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “3. yılımızda 4 yeni metro hattı için harekete geçiyoruz. Projesi biten 7.4 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu hattı için bakanlık onayının ardından çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 26 kilometrelik 3 yeni hatta ise ön yeterlilik ihalemizi tamamladık, proje çalışmalarımız başlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!