Yeni binaya izin çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Yeni binaya izin çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2017 01:00

Ankara Ticaret Odası’nın yeni binası için oda yönetiminin plan teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmedi. 

Deniz GÜREL YAZIYOR...
 
4 EMSAL İPTAL EDİLMİŞTİ
 
ATO’da Salih Bezci döneminin ilk zamanlarında gündeme gelen 270 metrelik 70 katlı sembol bina için Başkan Melih Gökçek’in ve AK Parti grubunun desteğiyle 4 emsalle plan yapılmış ve projenin önü açılmıştı. Mahkeme planı iptal edince bu kez 3.90 emsalle yeni bir plan yapılmış, bu plan da mahkeme tarafından iptal edilmişti.
 
İLK HAMLE İDDİASI
 
Bu kez ATO yönetimi 2.50 emsalle bir plan hazırlayıp Meclis’e sundu. Ancak diğer iki planı onaylayan meclis bu teklifi ‘trafik yoğunluğu, artan nüfus ve alt yapı’ gibi gerekçelerle kabul etmedi. Siyasi kulislerde bu hamle Başkan Gökçek’in 10 aylığına seçilen ATO yönetimine yönelik ilk hamlesi olarak yorumlandı.
 
HİSARCIKLIOĞLU'NA YÜKLENMİŞTİ
 
3 Aralık’taki ATO seçimlerinin ardından Melih Gökçek, Osman Gökçek’e karşı Gürsel Baran’ın kazandığı seçimi Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun organize ettiğini öne sürmüştü. Hisarcıklıoğlu sessiz kalmış, Baran “Biz böyle bir ortamda şahsi işlerimizi gündeme taşıyıp polemik konusu yapmayı hiç istemiyoruz” demişti.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!