Yeni Adliye 2 yılda bitecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni Adliye 2 yılda bitecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 17:36

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’i makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ankara Barosu’ndan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada Ankara’daki adliye probleminin de gündeme geldiği belirtildi. Müsteşar Kenan İpek, Ankara Hali’nin bulunduğu yere yapılması planlanan ve bütün mahkemeleri bir arada barındıracak yeni adliye kampüsü için zemin etütlerinin gelecek hafta yapılacağını belirtti. Türkiye’nin en kullanışlı adliyesinin planlandığını ve Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Barosu’nun da planlama aşamasında konuya etkin şekilde dahil edileceğini belirten Müsteşar İpek, inşaatın iki yıl içerisinde bitirileceğini kaydetti.

ULAŞIM İÇİN GÖKÇEK’İ ARADI

Müsteşar İpek, bu süre zarfında geçici olarak hizmete sokulan Çukurambar’daki ek binanın eksikliklerinin de en kısa sürede giderileceğini söyledi. Avukatların talebine uygun olarak bir asansörün sadece avukatlara tahsis edileceğini belirten İpek, adliye önündeki değnekçilere ise kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğinin de altını çizdi. İpek ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i arayarak, Balgat’taki ek binaya daha kolay ulaşım için Ulus ve Kızılay’dan otobüs seferleri konulmasını da rica etti.

Haberin Devamı

ANKARA HÜRRİYET GÜNDEME GETİRDİ

Ankara Hürriyet, fiziki yetersizlik gerekçesiyle Sıhhiye’den Çukurambar’a taşınan iş ve ticaret mahkemelerinin bulunduğu binadaki aksaklıkları 30 Ocak 2016 günü, ‘Avukatlar huzursuz’ manşeti ile gündeme getirmişti. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın görüşlerine yar verilen haberde; bina girişindeki x-ray cihazlarının çalışmadığı, güvenlik görevlilerinin arama yapmadığı, dava dosyalarının yerlerde istiflendiği, bölgedeki toplu taşımanın ve otopark alanının yetersiz olduğu aktarılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!