Yavaş’tan ‘internet kazısı’ önerisi: Biz yapalım

Güncelleme Tarihi:

Yavaş’tan ‘internet kazısı’ önerisi: Biz yapalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2019 16:15

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, GSM şirketlerince internet altyapısı çalışmaları sırasında kazılan yollarda oluşan yarık ve çukurlara dikkat çekerek, bu çalışmaların belediye tarafından yapılmasını önerdi.

Haberin Devamı

Önceki günkü Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki komisyon raporu görüşmeleri sırasında konuşan Başkan Yavaş, şunları söyledi: “Yurt dışında yaptığımız görüşmelerde de gördük. Belediyenin biri, ‘Bunun tümünü biz yapıyoruz, yaptırmıyoruz kimseye. Yapım parasını da biz alıyoruz’ diyor. Aslında çok mantıklı. Bunu arkadaşlar komisyonda görüşürlerse... Sebebi şu; özellikle GSM şirketleri internet hattı çekmek için bir yeri kazıyor, kesiyorlar. Sonra ‘Git üzerini ört’ diye müteahhide veriyorlar. Ama hiçbir zaman belediyenin yaptığı gibi olmuyor.

Yavaş’tan ‘internet kazısı’ önerisi: Biz yapalım


YÜZDE YÜZ KAPATAMIYORLAR

Asfaltın rengine, şekline uymuyor. Yolu keskin şekilde kesiyorlar, jilet gibi oluyor. Tam manasıyla yüzde yüz kapatamıyorlar. Üzerinden geçerken mutlaka altı vuruyor, tekerlere zarar veriyor. Bununla ilgili teknik olarak, anayasal altyapısına bakılarak çalışma yapılabilir. Hem belediyeye gelir olur hem de bu çirkinlikten kurtulunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!