Yavaş’ın suç duyurusuna ‘işleme konulmama’ kararı

Güncelleme Tarihi:

Yavaş’ın suç duyurusuna ‘işleme konulmama’ kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 09:49

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal hakkında, “görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘yasal unsurlar oluşmadığı gerekçesiyle işleme konulmaması’ kararı verdi.

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ABB, ASKİ ve EGO’nun 2021 faaliyet raporlarının görüşüldüğü 15 Nisan’daki Meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin kendisine yönelik dile getirdiği ‘kabile’ iddialarına müdahale etmediği gerekçesiyle oturumu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yavaş’ın suç duyurusu ile ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

TAZMİNAT DAVASI AÇILABİLİR

Kararda şikâyet edilen Belediye Meclis Başkanı’nın kanun tüzük ve yönetmeliklerin kendisine tanıdığı yetkileri kullanarak Belediye Meclisi’ni yönettiği belirtilerek oturumdaki konuşmada Yavaş’a yönelik söylenen iddialara ilişkin tazminat davası için hukuk mahkemelerine başvurulabileceği kaydedildi. Belediye Meclis Başkanı’nın Meclisi yönetim tarzı ile ilgili hususlardaki itirazın disiplin soruşturmasına konu edilebileceğinin ifade edildiği kararda şu değerlendirme yer aldı: “Şikâyetin bu nedenle görevi kötüye kullanma suçunun konusunu oluşturamayacağı, cezai yönden tahkikatı gerektirir bir durumun bulunmadığı, atılı görevi kötüye kullanma suçunun yasal unsurlarının bu nedenle oluşmadığı anlaşılmakla şikâyete konu dilekçenin işleme konulmamasına karar verilmiştir.”

Yavaş’ın suç duyurusuna ‘işleme konulmama’ kararı


MANSUR BEY ANKARA’NIN SORUNLARINA ODAKLANMALI

Haberin Devamı

Kararı Hürriyet Ankara’ya değerlendiren ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, “Meclis Başkanvekili olarak ilgili yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde oturumları yönetiyorum. Tüm Meclis üyelerine demokratik olarak söz hakkı veriyorum. Meclis üyesi arkadaşlarımız da gerekçeleriyle değinmek istedikleri konuları özgür bir şekilde anlatıyorlar. Oturumlarda sözü kesmek gibi bir lüksüm olamaz. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili Mansur Bey’in bu girişimi çok anlamsızdı. Beyhude bir çaba oldu. Mansur Bey’e tavsiyem bu gibi küçük işlerle uğraşmak yerine Ankara’nın gerçek sorunlarına odaklanmasıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!