Yaşam havadan geldi

Güncelleme Tarihi:

Yaşam havadan geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2019 14:26

Ankara Şehir Hastanesi’nin bahçesine direkt inen ambulans helikopter, ilk organ transferini gerçekleştirdi. Niğdeli Selda Çağlak’ın kalbi, hastanede 5 yıldır kalp yetmezliği bulunan Osman Gökdemir’e nakledildi.

Haberin Devamı

Niğde’de merdivenden düşerek hayatını kaybeden 40 yaşındaki Selda Çağlak’ın kalbi, hasta nakilleri için kullanılan ambulans helikopterle Bilkent’te bulunan Ankara Şehir Hastanesi’ne getirildi. Kalp, 5 yıldır kalp yetmezliği bulunan ve 2 yıldır yapay kalp cihazıyla yaşamını sürdüren 36 yaşındaki Osman Gökdemir’e nakledildi. Organ naklinde zamana karşı yarış olduğunu ve hava trafiğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Ankara Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, şunları söyledi:

‘ACİL’ ÇAĞRISINDA BULUNULMUŞTU

“Hastamız 2 yıl yapay kalp cihazıyla hayatını ikame ettirdi, ama artık o cihazla da süreç olumsuza ilerliyordu ve 2 aydır hastanemizde yatıyordu. Bu nedenle de Sağlık Bakanlığı sistemine ‘acil’ çağrısında bulunulmuştu. Sabaha karşı Niğde’den aldığımız bir haberle vericinin kalbinin bu hastamıza uygun olduğu kararı verildi. Hastanemiz açıldığından beri bu 7’nci kalp naklimiz.

Haberin Devamı

Yaşam havadan geldi

HAVA TRAFİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Diğerlerini de hava yoluyla transfer etmiştik ama onlar uçakla havaalanına inmişti sonrasında ambulansla transferi sağlanmıştı. Vericinin kalbi çıkarıldıktan sonra maksimum 4-5 saat içinde alıcıya takmanız gerekiyor yani böyle bir zamana karşı yarış var. O yüzden hava trafiği bizim için önemlidir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!