Yasalara uyan kafeler güvenli

Güncelleme Tarihi:

Yasalara uyan kafeler güvenli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2009 00:00

Ankara İnternet Kafeciler Odası Başkanı Önder Kaplan, "Bütün yasal prosedürlere uyan internet kafeler, 15 yaşındaki bir gencin evindeki internetten daha güvenlidir" dedi.

Ankara İnternet Kafeciler Odası tarafından hazırlanan ve Microsft’un da destek verdiği "3 İnternet Kafe Projesi"nin tanıtımı, Swissotel’de yapıldı.

Oda Başkanı Kaplan, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin, yüksek performans üçlüsü olan "rehabilitasyon" anlamına geldiğini söyledi.

Bu projeyle internet kafeleri güvenilir, nezih ve saygın mekanlar haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kaplan, "Bütün yasal prosedürlere uyan internet kafeler, 15 yaşındaki bir gencin evindeki internetten daha güvenlidir. Çünkü 45 yaşındaki bir ebeveyn, evinde çocuğunun bilgisayarını yeteri derecede denetleyemez" diye konuştu.

Kaplan, internetin yöneticiler tarafından yeteri kadar bilinmediği ve kullanılmadığını belirterek, gelecek nesillere yararlı olabilmek için internetin doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Elçim Barkay ise 1,5 yıldır bu proje üzerinde çalışmalar yapıldığını ve bu zaman zarfında internet kafecilerin sorunlarını gördüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Neden "3"? Biz bu ifadeyle bu projeyi üç kere onayladığımızı belirttik. İnternet kafecilik bir meslek ama herkes internet kafecilerden korkuyor. Kimse çocuğunun internet kafelere gitmesini istemiyor. Biz bu proje ile temiz ortam, güvenli teknoloji ve hızlı erişim sunan internet kafelerin müşteri sadakatini sağlamasını hedefliyoruz. Bir işadamı da internet kafeleri ofis olarak kullanabilmeli. Ayrıca bu programı kullanacak bütün internet kafelerin, hazırladığımız özel levhalar ile diğerlerinden ayrılarak haksız rekabetin de ortadan kaldırılması amaçlanıyor."

Barkay, projeyle ilgili İstanbul ve Ankara’da pilot uygulamaya geçildiğini ve iki oda üzerinden 22 lisanslama olduğunu sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!