Yasağın ardından Başkent evinde

Güncelleme Tarihi:

Yasağın ardından Başkent evinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 10:24

Başkent’te, uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından yoğunluk yaşanmadı. Şehrin kalabalık noktalarından Kızılay Meydanı ve Ulus Heykel önünde de sessizlik hakim oldu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’nca koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağın ardından Ankara'nın merkezi noktalarında yoğunluk yaşanmadı. Bazı çalışanlar işlerine gitmek için evlerinden çıkarken, toplu taşıma araçlarını da çok az vatandaş kullandı. Kent merkezindeki cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğuna rastlanmadı. Meydanlar, yürüyüş yolları ile park ve bahçelerde de sessizlik hakim oldu. Şehrin en kalabalık noktalarından olan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ve Ulus Heykel önünde de sakinlik yaşandı.

Yasağın ardından Başkent evinde


EKİPLER UYARIYOR

Yoğun tedbirlerini sürdüren Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, az sayıdaki vatandaşı da anonslarla sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Polis, alanlarda ve parklarda bulunan banklara oturulmasına da izin vermiyor. Sokağa çıkma kısıtlaması kalkmasına rağmen bazı dükkanların hala kapalı olduğu, sokağa çıkan vatandaşların da salgına karşı tedbir aldıkları, maske ve eldiven taktıkları görülüyor.

Haberin Devamı

KONTROLLÜ ALIŞVERİŞ

Yasağın ardından Başkent evinde


Ankara'nın en yoğun noktalarından olan ve ramazan öncesi ihtiyaçlar için ilgi görmesi beklenen Ulus Hali'nde de denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaşları kontrollü bir şekilde gerekli denetimleri yaptıktan sonra alışveriş için içeri alıyor. Polisin denetimlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri de bölgede dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor.

Yasağın ardından Başkent evinde
Emniyet güçleri, sokak hayvanlarına da sahip çıkıyor. Kızılay’ın uğrak noktalarından olan Güvenpark’ta, çarşı ve mahalle bekçileri sokak hayvanlarını besliyor.

Yasağın ardından Başkent evinde

Polis şehir içi ve dışı yol kontrol noktalarında da denetimlere devam ediyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!